Πολιτικη

"Υψηλού επιπέδου" η συζήτηση περί ΚΕΔΗΤ στο Δ. Συμβούλιο (video)

Aγρια κόντρα για την ΚΕΔΗΤ και τον έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων.

Τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία όμως ΔΕΝ θα έχει αρμοδιότητα να μπαίνει σε έλεγχο των στοιχείων της ΚΕΔΗΤ που αποτελούν αντικείμενο έρευνας από εισαγγελικά όργανα αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση που τα είχε όλα.

Ο Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε η παράταξή του να απέχει από τη συγκεκριμένη επιτροπή, ενώ με την πρόταση Παυλή συμφώνησαν και οι Σμυρνιώτης Τζιούμης, με τους Γιαννούλη και Νικολάου να ψηφίζουν παρών.

Οι διάλογοι είναι ενδεικτικοί και δεν χρειάζονται σχολιασμό...:

Κακλαμάνος: Δεν βρήκαμε λόγο ύπαρξης διαπαραταξιακής επιτροπής ελέγχου της ΚΕΔΗΤ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δήμαρχος: Δεν ξέρω που αποταθήκατε, συμφώνησα και θα επιμείνω να γίνει η διαπαραταξιακή επιτροπή, αλλά αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ο ρόλος της. Να μπει εκτός ημερησίας το θέμα.

Σμυρνιώτης: Κωμικοτραγική η κατάσταση, συνεχίζετε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, μας κοροϊδεύετε κ. Πρόεδρε, δεν έχετε αίσθηση του ρόλου σας!

Κακλαμάνος: Ψεύδεστε, για να δημιουργήσετε εντυπώσεις λόγω των ΜΜΕ εδώ, να ανακαλέσετε!

Σμυρνιώτης: Δεν ανακαλώ τίποτα. Οι δεσμεύσεις του δημάρχου είναι για τα..."θηρία", εδώ συζητάμε για λάμπες και τα άλλα τα περνάμε νύχτα. Παραπέμφθηκε από εδώ μέσα άνθρωπος σε πειθαρχικό και εσείς μας λέτε "ιστορίες". Τα έχω καταθέσει όλα και στον Εισαγγελέα.

Tζιούμης: Αφού είδαμε και θέατρο με τον..καλό και τον κακό(σ.σ. εννοώντας τους κ. Παυλή και Κακλαμάνο), θα πρέπει να πούμε πως η δημοτική αρχή είναι απαράδεκτη, πήγατε να κάνετε ρελάνς και να το κάνετε εσείς πρώτος θέμα επειδή ξέρατε πως θα γίνει ζήτημα απόψε.

Τσιαμούλος: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί κι εδώ εσείς είστε ο κρεμασμένος, κ. Δήμαρχε. Έχετε επιλέξει μια πολιτική "επιθετικής αντιπολίτευσης". Θα σας ακολουθεί η επιλογή του Προέδρου της ΚΕΔΗΤ. Αφήστε τους άλλους να μιλάνε περί ψεμμάτων, μη μας προκαλείτε.

Ακολούθως τον λόγο πήρε εκ νέου ο Δημήτρης Παυλής ο οποίος άφησε σαφή υπονοούμενα πως υπάρχουν ατασθαλίες σοβαρές στην ΚΕΔΗΤ και επί δημαρχίας Σμυρνιώτη.

"Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πως προέκυψε πως υπήρχε προσυνεννόηση με τον κ. Κακλαμάνο. Θεωρούσα πως θα υπήρχε σαν θέμα. Επειδή ακούμε 2,5 χρόνια το ίδιο παραμύθι, πως δεν υπήρξαν ορκωτοί, πως δεν έγινε έλεγχος και άλλα. Μάλλον, κάποιοι δεν θέλουν να μαθευτεί η αλήθεια, κάτι φοβούνται... Όταν μιλάμε για διαπαραταξιακή, χωρίς να συζητήσουμε ποια ακριβώς θα είναι η λειτουργία της, κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Ο έλεγχος αφορά όλη τη δραστηριότητα της ΚΕΔΗΤ, χρονικά. Ο έλεγχος θα γίνει, από ορκωτούς λογιστές και εκπρόσωπο της οικονομικής υπηρεσίας. Δεν θα υπάρξει ποτέ διαπαραταξιακή που θα εμπλακεί στο ρόλο της δικαιοσύνης. Κ. Σμυρνιώτη, είστε σε άλλη πόλη, δεν αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει εδώ. Ποιοι είστε εσείς που θα κάνετε τους εισαγγελείς;" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλής.

Μάλιστα ο δήμαρχος Τρίπολης είπε στον κ. Σμυρνιώτη να "μικρύνει" τα λόγια του, και επίσης πως "τρέμει ο κ...ς σας"!. Ο κ. Σμυρνιώτης απάντησε "αφήστε το δικό μας κ..ο".

Παρά τα όσα ειπώθηκαν σε πολύ υψηλούς τόνους και η συνέχεια ήταν ανάλογη.

Ταλούμης (μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΗΤ, παράταξη Σμυρνιώτη): Όλο μας "χρωστάτε" κάτι ως προς το θέμα. Ξέρετε πως κάποιος θα πάει φυλακή και μπορεί να παρασύρει και κανέναν άλλο...Το ξέρετε αυτό πολύ καλά και αποφεύγετε το θέμα όπως ο "διάβολος το λιβάνι". Το σπίτι μας είναι, εμείς πρέπει να ασχοληθούμε! Να μου το θυμηθείτε, μπορεί η δίκη να γίνει στην επόμενη θητεία δημοτικής αρχής, αλλά κάποιος θα πάει φυλακή!

Παυλής: Το πρόβλημά σας είναι μη γίνει περαιτέρω έλεγχος και πάνε πολλοί στη φυλακή. Όποιος έβαλε το "δάχτυλο στο μέλι", να πάει φυλακή, όλοι να πάνε φυλακή!

Καθ' όλη τη διάρκεια των τοποθετήσεων, υπήρχαν σχόλια, μεγαλοφώνως, μεταξύ συμβούλων και, κυρίως, από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας η οποία αντιμετώπιζε με ειρωνικό τρόπο τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου.

Οπωσδήποτε, ακούσαμε και από την κ. Μπρακουμάτσου, τη νυν Πρόεδρο της επιχείρησης, πως υπάρχει καταλογισθέν χρέος της ΚΕΔΗΤ λόγω αμελείας προηγουμένων διοικήσεων, ύψους 300.000,00 ευρώ. Μάλιστα, αυτό ειπώθηκε τρεις φορές, αφού ερωτήθηκε, πάλι, περί αυτού η κ. Μπρακουμάτσου.

Η υπόθεση αυτή να πούμε πως κρατάει από το 2001 και αφορά όλες τις διοικήσεις της ΚΕΔΗΤ έκτοτε, μέχρι και τον καταλογισμό του εν λόγω ποσού με δικαστική απόφαση.

Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο είναι και η..."παράκληση" του κ. Κακλαμάνου προς τα ΜΜΕ να πάρουν φωτογραφία τον κ. Σμυρνιώτη για να σταματήσει να φωνάζει και να ενίσταται....

Ο κ. Σμυρνιώτης αντέδρασε γιατί υποστήριξε πως πρόκειται να ξανασυζητηθεί κάτι που έχει ήδη αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, απλώς δεν εφαρμόστηκε!

Ο κ. Τζιούμης, με έντονο τρόπο, συντάχθηκε και αυτός με την άποψη πως υπήρξε απόφαση, στις 2 Ιουνίου του 2015 (!), ανέφερε πως θα "τρελαθούμε εδώ μέσα, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι προφανές πως φταίει η αντιπολίτευση, κάποιος από εμάς τα έκλεψε τα χρήματα!"

Κατόπιν, ρώτησε, ρητορικά όπως είπε, αν μπορεί ο ίδιος να πάει αύριο στη ΚΕΔΗΤ και να πάρει τα οικονομικά στοιχεία για τον Αύγουστο του 2014.

Ο κ. Παυλής είπε πως ότι είναι δημοσιευμένα στη "Διαύγεια" προφανώς και μπορεί να τα πάρει ο οποιοσδήποτε, όχι όμως αυτά που είναι στοιχεία της δικογραφίας της εισαγγελικής έρευνας, που βρίσκεται εν εξελίξει.

Δείτε εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συζήτησης...

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.