Πολιτικη

Κινδύνους για τη δακοκτονία επισημαίνει ο Γόντικας

Νέους κινδύνους για τη δακοκτονία στην Πελοπόννησο, επισημαίνει σε παρέμβασή του, ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

 

"Για μια ακόμα χρονιά οι ελαιοκαλλιεργητές βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της καταστροφής της σοδειάς τους", παρατηρεί ο κ. Γόντικας.

 

Και αφού επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και στις προηγούμενες, στην Περιφέρεια και τους δήμους, σημειώνει ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος και φέτος οι ελαιοπαραγωγοί να υποστούν ανάλογη ζημιά με πέρσι. Ήδη έπρεπε να είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα δακοκτονίας με δακοπαγίδες κ.λπ. και οι διαγωνισμοί δεν έχουν ολοκληρωθεί». 

 

Ο Ν. Γόντικας ενημερώνει ότι έχει καταθέσει ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τα ακόλουθα ερωτήματα: «Γιατί και πάλι καθυστέρησαν τους διαγωνισμούς; Τι μέτρα θα πάρουν για να μην έχουμε τα περσινά; Πώς στέκονται απέναντι στα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς που διεκδικούν: Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου επιστημονικού - τεχνικού προσωπικού, (μονίμου και εποχικού), στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα».

 

Κλείνοντας, δηλώνει πως "αναμένουμε τις απαντήσεις της Περιφέρειας στο τόσο οξυμένο πρόβλημα της δακοκτονίας".

 

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.