Πολιτικη

Πέτρος Τατούλης για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησης του κ. Περιφερειάρχη για τον εκλιπόντα, στα πλαίσια του πολιτικού μνημοσύνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

"Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα ειπώθηκαν. Θα ήθελα να πω πως αυτό που γίνεται σήμερα έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο: Να ξεδιπλωθεί η δημόσια ζωή ενός προσώπου που επηρέασε τα γεγονότα στην πιο κρίσιμη περίοδο της νεότερης ιστορίας. Δεν μπορεί κανείς να κάνει κριτική, χωρίς να έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με τα ιστορικά γεγονότα. Αγνοούμε όλοι μας πως ο εκλιπών στρατεύθηκε και πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο". 

 

"Δεν κρύφτηκε, ενώ μπορούσε γιατί είχε έντονη την αίσθηση πατριωτισμού και ευθύνης, όπως η παλαιότερη από αυτόν γενιά πολιτικών. Ήταν ο απόλυτος άρχοντας της αυτοκυριαρχίας και υπήρξε δάσκαλος για εμάς τους νεότερους, ως προς το θέμα του αυτοελέγχου. Δεν δίστασε, σε κρίσιμες στιγμές, να πάρει αποφάσεις. Συγκρούστηκε με όλα τα εκδοτικά συγκροτήματα, πλην "Ελευθερίας", με αποτέλεσμα πολλές φορές να δυσφημείται η παρουσία του σκοπίμως." 

 

"Κανείς δεν αμφισβητεί το ρόλο που έπαιξε ως προς την άμβλυνση των συνεπειών του Εμφυλίου πολέμου, με ενδεικτικό το γεγονός της μη εμπλοκής της Κρήτης σε αυτόν. Συγκρούστηκε και με όλους τους εκπροσώπους της αστικής τάξης, μετά τον Εμφύλιο. Η σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν ήταν ποτέ προσωπική, ήταν καθαρά πολιτική. Μέχρι το τέλος της ζωής του, υποστήριξε τις αξίες του πολιτικού χώρου που εκπροσωπούσε. Δεν κρίνεται η περίοδος του Κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, αλλά ολόκληρη η κοινοβουλευτική του παρουσία."

 

" Είχε ξεκάθαρη άποψη για την οικονομία, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι βιάζονται να του προσάψουν "βίαιο οικονομικό φιλελευθερισμό". Είναι ο πρώτος που μίλησε για "μεταρρυθμίσεις", όταν δεν τολμούσε κανείς άλλος να το κάνει. Η αναγκαιότητα των ιδιωτικοποιήσεων ήταν όντως κάτι που πρώτος έβαλε στο τραπέζι, πράγμα που έκαναν πολύ αργότερα όλοι, σχεδόν, οι πολιτικοί αρχηγοί."

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.