Πολιτικη

"Μνημείο σπατάλης χρημάτων η προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών"

Το θέμα των απορριμμάτων βρισκόταν ανάμεσα στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, το ζητούμενο ήταν η έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης για την προσωρινή διαχείριση στη θέση "Μεγαβούνι".

Ο κ. Σμυρνιώτης είπε, μεταξύ άλλων, πως σύμφωνα με τον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό αλλά και με τον παλαιότερο, η μελέτη αποτελεί "πεταμένα λεφτά" και:  

 "Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να παρατηρείται το φαινόμενο να σπαταλάμε λεφτά για να λέμε πως κάνουμε κάτι."

 

Ο κ. Νικολάου είπε πως, ουσιαστικά, το έργο αποτελεί "προίκα για την ΤΕΡΝΑ, η οποία θα μας ληστεύει".

 

Η κ. Γιαννούλη δήλωσε πως η παράταξή της, ούτως ή άλλως, είναι αντίθετη με την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Ο κ. Βόσνος, απαντώντας στις αιτιάσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, είπε πως η μελέτη θα πρέπει να παραληφθεί σε κάθε περίπτωση, αφού η μελέτη ανατέθηκε με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις κατά τη στιγμή της ανάθεσης και η όποια αλλαγή του νόμου δεν μπορεί να οδηγήσει σε μη παραλαβή αυτής. Το αν ο Δήμος δεν μπορεί αύριο να την χρησιμοποιήσει, είπε ο κ. Βόσνος, δεν σημαίνει πως η μελέτη δεν είναι νόμιμη.

 

Ο κ. Κούρος, από την παράταξη του κ. Τζιούμη, είπε πως ελπίζει να μην υπάρχει περίπτωση..."επίπληξης" αν κάποιος δεν ψηφίσει υπέρ της παραλαβής, ενώ τόνισε πως αμφιβάλει αν κάποιος εκ των συμβούλων έχει διαβάσει τη μελέτη.

 

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κακλαμάνου, ο οποίος είπε πως δεν είναι δυνατόν να έρχεται κάποιος στο συμβούλιο "αδιάβαστος". Η τοποθέτησή του δεν καταγράφηκε στα πρακτικά και την ανακάλεσε ο ίδιος.

 

Στο σημείο αυτό, σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Βόσνου και Κακλαμάνου, περί διαδικασίας, καθώς ο κ. Βόσνος εγκάλεσε τον κ. Κακλαμάνο για "υπερβολική ένταση φωνής" και, αντίστοιχα, ο κ. Πρόεδρος του Συμβουλίου είπε προς τον κ. Βόσνο: "Δεν με βοηθάτε, εμένα που είμαι μόνος μου εδώ πάνω!"

 

Ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε πως "αδιάβαστοι" είναι αυτοί που δεν κατάλαβαν τις αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου περί προσωρινής διαχείρισης παλαιότερα-ούτε καν ως πιλοτικού τύπου- και προσέθεσε πως αντίστοιχες μελέτες που είχαν εκπονηθεί δεν παραλήφθηκαν, άρα ούτε πληρώθηκαν.

 

Ο κ. Βόσνος επέμεινε πως το ζήτημα στο συμβούλιο είναι να κριθεί η ορθότητα της μελέτης, σε σχέση με τα ισχύοντα όταν αυτή ανατέθηκε και όχι η μελλοντική της χρήση και χρησιμότητα. Εφόσον, λοιπόν, η αρμόδια υπηρεσία εισηγείται θετικά, δεν είναι λογικό να μην παραληφθεί η μελέτη, ακόμα και αν κάποιος/οι διαφωνούν με την προσωρινή διαχείριση.

 

Αποτέλεσμα: Η μελέτη παρελήφθη κατά πλειοψηφία, οι παρατάξεις των κ. Σμυρνιώτη, Τζιούμη και αυτή της κ. Γιαννούλη ψήφισαν "παρών", ενώ οι παρατάξεις των κ. Τσιαμούλου και Νικολάου ψήφισαν "κατά".

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.