Πολιτικη

"Θα μας βλέπετε πάντα στον εφιαλτικό σας ύπνο!"

Η επερώτηση Περιφερειακής Συμβούλου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, υπήρξε το πλέον ενδιαφέρον θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Ειδικότερα, η επερώτηση αφορούσε το κατά πόσο συνάδει ο ΠΕΣΔΑ (περιφερειακός σχεδιασμός) Πελοποννήσου με τον ΕΣΔΑ (εθνικός σχεδιασμός). 

 

Η εκπρόσωπος των Οικολόγων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η οποία είχε κάνει και την επερώτηση είπε πως δεν είναι αντίθετη σε πρακτικές τύπου ΣΔΙΤ, αλλά στις κακές εφαρμογές. Κατόπιν, περιέγραψε με μελανά χρώματα τον τρόπο που επέλεξε η Περιφέρεια να μεθοδεύσει την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Η απάντηση της Περιφερειακής Αρχής, την οποία έδωσε η κ. Νικολάκου, υπερασπίστηκε τη ΣΔΙΤ που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια, χαρακτήρισε δε "πολιτικό θράσος" την επερώτηση της Συμβούλου. Επεσήμανε δε την ανακολουθία του κόμματος των Οικολόγων, οι οποίοι ενώ ήταν εντελώς αντίθετοι με τις ΣΔΙΤ, τώρα "Απλώς, τις χωρίζουν σε...καλές και κακές!"

 

Επιπροσθέτως, η κ. Νικολάκου τόνισε πως η Περιφερειακή Αρχή επιθυμεί όχι μόνο να λύσει ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά και να "σπάσει το απόστημα", όπως είπε, αναφερόμενη στην καθεστηκυία νοοτροπία του ελληνικού πολιτικού συστήματος όσον αφορά τις καθυστερήσεις και την έλλειψη πρωτοβουλιών και αποφασιστικότητας.

 

Μάλιστα, η κ. Νικολάκου ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια θα δημιουργήσει το πρώτο στην Ελλάδα Ινστιτούτο για την κυκλική οικονομία, στο Κέντρο καινοτομίας της, προσθέτοντας πως η Ε.Ε. επενδύει πολλά για το μέλλον της στην κυκλική οικονομία. 

 

Τέλος, όσον αφορά την ανακύκλωση, η κ. Νικολάκου είπε πως η διαχείριση που προκρίνει η Περιφέρεια βασίζεται στην ανακύκλωση-και όχι στα σύμμεικτα απορρίμματα-, με νευραλγικό ρόλο σε αυτό να παίζουν οι Δήμοι, ευχόμενη, παράλληλα, να μπορέσει ο α' βαθμός αυτοδιοίκησης να επιτύχει σε αυτό το έργο του.

 

Όσον αφορά τις αντιρρήσεις κάποιων Δήμων, σχετικά με την κεντρική διαχείριση, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως εάν τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα, όπως αυτή περιγράφεται από τους σχεδιασμούς, εθνικό και περιφερειακό, ο κάθε Δήμος μπορεί να διαχειριστεί τα απορρίμματά του, με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερο.

 

Ο κ. Περιφερειάρχης κατηγόρησε τη σύμβουλο των Οικολόγων για "αριβισμό", ενώ την κατηγόρησε επειδή παραλλήλισε το πρόβλημα των μεταναστών με τα αστικά απόβλητα, όπως όντως έκανε η σύμβουλος σε μια αποστροφή του λόγου της. Επίσης, ο κ. Τατούλης είπε πως θα πρέπει πολλοί να προσέχουν, αναφερόμενους σε "δήθεν δημοσιογράφους" και "συνομιλητές του Μιχαλολιάκου", καθώς αποτελούν το χαμηλότερο υπόβαθρο της Περιφέρειας. 

 

Χαρακτηριστικά απόσπάσματα της τοποθέτησης του κ. Τατούλη:

 

"Θα μας βλέπετε πάντα στον εφιαλτικό σας ύπνο"

"Τραγικό το λάθος όλων αυτών των λαμογιών, που με το πενηντάρικο και το κατοστάρικο που παίρνουν, προσπαθούν να διαφθείρουν τη συνείδηση των πολιτών της Πελοποννήσου" 

"Δεν μιλάτε καθόλου τώρα για τις δημοτικές αρχές που γεμίζουν την Πελοπόννησο με νέους ΧΑΔΑ"

"Ότι κάνετε, το κάνετε για να μπορείτε να έχετε κάτι για να διαπραγματευτείτε. Πάντοτε σας διέκρινε αυτό, τώρα σας χαρακτηρίζει"

"Ξέρετε από που αντλεί η Κυβέρνηση τις πολιτικές της για τη διαχείριση; Από τα όσα έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου!"

"Ο κ. Φάμελλος, εντελώς ρεαλιστής, ανέφερε πόσα έχασε η χώρα από τις καθυστερήσεις. Αυτό οφείλετε σε εσάς και σε όσους εναντιώνονται στη ΣΔΙΤ. Δεν ντρέπεστε γι' αυτό;"

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.