Πολιτικη

Επίσκεψη Γιαννακούρα στη Γορτυνία! (pics)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας κατά την περιοδεία του στη Γορτυνία για αυτοψία σε εκτελούμενα έργα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας, έκανε μια στάση και στο χωριό της Γορτυνίας, τη Λάστα.

 

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του facebook ανέβασε αρκετές φωτογραφίες δείχνοντας λεπτομέρειες από το πανέμορφο χωριό Λάστα Γορτυνίας.

 

Ο κύριος Γιαννακούρας έγραψε χαρακτηριστικά:  "Το χωριό κάποτε έσφυζε από ζωή αλλά τώρα είναι ακατοίκητο και αποκτά ζωή το Καλοκαίρι για λίγες μέρες και κυρίως στο πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων που διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Λασταίων.

 

Ένας δραστήριος σύλλογος που έχει κάνει πολλή δουλειά στο χωριό και ο επισκέπτης μπορεί να δει μεταξύ άλλων την πετρόκτιστη πλατεία του, με τα πολλά πλατάνια, να απολαύσει καθαρό αέρα και την θέα προς την περιοχή της Βυτίνας.

 

Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι το καφενείο του Αγίου Γεωργίου, με μοναδικές φωτογραφίες, εικόνες, αντικείμενα περασμένων εποχών που δίνουν πληροφορίες για την ιστορία του χωριού.

 

Σε αυτό μπορεί κανείς να αυτοεξυπηρετηθεί (είναι ανοικτό όλο το χρόνο) αφήνοντας προαιρετικά τον οβολό του.

 

Αν και η θέα του χωριού, όπως και το ίδιο το χωριό, είναι εκπληκτικά, η μη παρουσία κατοίκων σε πληγώνει και σε προβληματίζει, αφού τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική μετανάστευση, άφησαν τα χωριά μας έρημα...."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.