Πολιτικη

Χρηματοδότηση νέων έργων μέσω του λιγνιτόσημου (video)

Τέσσερα νέα έργα εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση μέσω του λιγνιτόσημου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠ, στην οποία προεδρεύει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας.

 

Ο κ. Γιαννακούρας ανήρτησε λεπτομέρειες των έργων στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

α έργα ανέρχονται στο ύψος περίπου των 752 χιλιάδων ευρώ και τα τρία εξ αυτών θα χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα της Περιφέρειας και το ένα από τα χρήματα του Δ.Μεγαλόπολης.

Το πρώτο έργο έχει κοινωνική προσφορά και αφορά στην προμήθεια ενός μηχανήματος οπτικής τομογραφίας-συνοχής και μίας οφθαλμολογικής καρέκλας που μας έχουν ζητήσει οι γιατροί της Οφθαλμολογικής κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει προμήθεια από το Κράτος ή με άλλο τρόπο.

Το δεύτερο έργο αφορά στην επισκευή και συντήρηση του κτιρίου Λαμπάρδη στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Κυριακής Δημητσάνας. Ένα κτίριο που θα χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για κοινωφελείς δράσεις από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Το τρίτο έργο αφορά την μελέτη -έργο της εσωτερικής διαμόρφωσης του παλαιοντολογικού μουσείου στο Ίσιωμα Καρυών. Το έργο θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και το τέταρτο έργο σχετίζεται με την συντήρηση της τηλεθέρμανσης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Παρά το γεγονός πως από το 2012 δεν έχουμε πάρει χρήματα προσπαθούμε με τα υπάρχοντα να "συντηρηθούμε" και να κάνουμε παρεμβάσεις όπου μπορούμε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε την επιτροπή πως μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τους επόμενους έναν με δύο μήνες θα πάρουμε τα χρήματα για τη χρήση του 2013 που ανέρχονται στα 4 εκ. ευρώ...."

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.