Πολιτικη

Σε λίγες μέρες η ανακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, τόνισε πως η ανακήρυξη ανεξαρτησία της Καταλονίας είναι θέμα ημερών και είναι αποφασισμένοι να δράσουν στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Χαρακτήρισε «λάθος που θα άλλαζε τα πάντα» το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Καταλανός ηγέτης δήλωσε πως «είναι θέμα ημερών» η ανακήρυξη της καταλανικής ανεξαρτησίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνησή του θα «ενεργήσει στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης».

 

Ερωτηθείς για το πώς θα κινηθεί εάν η ισπανική κυβέρνηση επέμβει και αναλάβει εκείνη τον έλεγχο της διακυβέρνησης της Καταλονίας ενεργοποιώντας το άρθρο 155 του ισπανικού Συντάγματος, ο Πουτζεμόντ απάντησε ότι αυτό «θα ήταν ένα λάθος που θα άλλαζε τα πάντα».

 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση Ραχόι και εξέφρασε τη διαφωνία του με τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων. Μια μέρα μετά το αποτέλεσμα του καταλανικού δημοψηφίσματος, είχε κάνει λόγο για ανάγκη παρουσίας μιας τρίτης πλευράς διεθνούς χαρακτήρα που θα ισορροπήσει τα πράγματα ανάμεσα στην ισπανική κυβέρνηση και την Καταλονία. «Χρειαζόμαστε την παρουσία μίας τρίτης πλευράς, που θα πρέπει να είναι διεθνούς χαρακτήρα για να είναι αποτελεσματική».

 

πηγές: bbc.com, thepressproject.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.