Πολιτικη

Η Περιφέρεια στο πλευρό της Αστυνομίας

Πέτρος Τατούλης "Με πόρους της Περιφέρειας η αναβάθμιση των υποδομών της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο"

 

"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη περιφέρεια της χώρας, η οποία στο προηγούμενο πρόγραμμά της ΕΣΠΑ είχε την έμπνευση να εκχωρήσει ένα ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές της οδικής ασφάλειας" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο 28ο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) με τίτλο “Με όραμα και ελπίδα: Για το συνάδελφο, για αποτελεσματική Αστυνομία και για στελέχη με επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση”, που διοργανώνεται στην Καλαμάτα στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2017. 

"Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Ήδη βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την ηγεσία της αστυνομίας και ετοιμάζουμε το νέο μας πρόγραμμα με τους ίδιους πόρους" πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και ανακοίνωσε ότι ήδη η ΕΝ.ΠΕ. έχει πάρει απόφαση και θα γενικεύσει αυτό το θέμα. "Πλέον πολλές περιφέρειες πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση και δείχνουν ότι ο περιφερειακός θεσμός έχει, με την εμβέλειά του και την εγγύτητα στον πολίτη, τη δυνατότητα να ξεπερνά το λαϊκισμό των θεσμικών εκπροσώπων και να αποδεικνύει εμπράκτως ότι θέτει στόχους και τους επιτυγχάνει". 

 

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι με το ίδιο ποσό περίπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ενισχύσει και το Πυροσβεστικό Σώμα για να βελτιώσει τις υποδομές του και τόνισε ότι "βήμα με βήμα αποδεικνύουμε ότι η συνεργασία μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και ότι η έμπρακτη αφοσίωσή μας στην προστασία των νόμων και του πολίτη είναι το καλύτερο έμπρακτο δικαίωμα". 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε τις υψηλές αποδόσεις των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και την αφοσίωσή τους στην προστασία των έννομων δικαιωμάτων των πολιτών. 

 

"Ακούω κάποια περίεργα πράγματα, ότι η πολιτική της ανοχής, η πολιτική της δήθεν συνεννόησης μπορεί να ανατρέπει τους κανόνες της νομιμότητας. Αυτό νομίζω ότι είναι μια τεράστια πληγή, η οποία θα πρέπει όλους να μας απασχολήσει" τόνισε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στις προσπάθειες, στις οποίες και ο ίδιος συμμετείχε, για την αναγκαιότητα της δημοκρατικής οργάνωσης των αστυνομικών στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ειδική αναφορά έκανε τέλος ο κ. Τατούλης στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, ένα θέμα που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία και ειδικότερα αυτά των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνοντας την ανάγκη παρεμβάσεων της ηγεσίας του Υπουργείου και της πολιτείας. "Αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και κύριο κριτήριο τη διατήρηση της βιωσιμότητας των ανθρώπινων πόρων τότε τα προβλήματα που θα ανακύψουν θα είναι τεράστια. Θεωρώ ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να βρει τρόπο να διαχειριστεί το ζήτημα αυτό, δίνοντας εγγυήσεις η ίδια στα κόκκινα δάνεια".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.