Πολιτικη

Mόνιμες προσλήψεις στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Στην επίσημη επιβεβαίωση του αριθμού των εργαζομένων που θα προσληφθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και του αποκλειστικού ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr,  προχώρησε ουσιαστικά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας.

 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις 6.667 προσλήψεις στην καθαριότητας μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο υπουργός, αν και διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός δεν έχει οριστικοποιηθεί -άλλωστε αναμένονται οι εγκρίσεις των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης- συμφώνησε ότι αναμένεται (ο αριθμός των προσλήψεων) να κινηθεί σε αυτά τα επίπεδα.

 

Όπως σας έχει ενημερώσει η aftodioikisi.gr με προηγούμενο αποκλειστικό ρεπορτάζ, το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει σε όσους δήμους δεν έστειλαν εμπρόθεσμα στοιχεία, τη δυνατότητα να καταθέσουν νέες αιτήσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων στους δήμους της χώρας θα αυξηθεί.

 

"Πρόκειται λοιπόν για εργαζόμενους στο τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών με σταθερή σχέση εργασίας, αντί του καθεστώτος των ανανεούμενων συμβάσεων που κρατούσαν σε εργασιακή ομηρία ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, παρόλο που κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες", θύμισε ο υπουργός στην συνέντευξή του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να προχωρήσετε σε 6.667 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στο δημόσιο, εκ των οποίων και 207 στη Λάρισα. Τι προβλήματα αναμένεται να λυθούν με τις συγκεκριμένες προσλήψεις και ποιους αφορούν;

 

Να σας διευκρινίσω πως δεν πρόκειται για προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, στο τομέα της καθαριότητας για το σύνολο των 325 δήμων της χώρας. Πρόκειται λοιπόν για εργαζόμενους στο τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών με σταθερή σχέση εργασίας, αντί του καθεστώτος των ανανεούμενων συμβάσεων που κρατούσαν σε εργασιακή ομηρία ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, παρόλο που κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες. Ο αριθμός δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί αλλά αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα που αναφέρατε.

 

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.