Πολιτικη

Παπαηλίου: Επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Σώμα Τρίπολης

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 26.10.2017, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία  στην Τρίπολη και το πεζοπόρο τμήμα στον Άγιο Βασίλειο, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση  και είχε διαλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους.

  

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών. Και αυτό γίνεται, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες, τις ικανότητες και την εμπειρία των πυροσβεστών και παρά τις μεγάλες δυσκολίες τόσο σε από πλευράς μέσων όσο και από πλευράς κατηγοριοποίησης του προσωπικού. Σ΄ αυτό στο πλαίσιο, στο Πυροσβεστικό Σώμα στην Αρκαδία έχουν δοθεί εύσημα για τον άριστο τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητά του.

 

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους τα θέματα που απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία γενικά και στην Αρκαδία ειδικότερα και ενδεικτικά :

 

  • Η ίδρυση ΕΜΑΚ για την Πελοπόννησο, όπως ισχύει για όλες τις έδρες των περιφερειακών διοικήσεων της χώρας, δεδομένου μάλιστα ότι η αρμοδιότητα  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου εκτείνεται, εκτός από τη διοικητική Πελοπόννησο, και σε νησιά, όπως τα Κύθηρα, οι Σπέτσες, η Ύδρα, ο Πόρος.   
  • Η αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρκαδίας σε α΄τάξεως Υπηρεσία, πράγμα που θα επιτρέψει την καλύτερη στελέχωση και εξοπλισμό της. 

  • Η μόνιμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροπαίων

  • Η ανακατασκευή του κτιρίου στο Άγιο Βασίλειο που στεγάζει το πεζοπόρο τμήμα και η οποία καθυστερεί

  • Η προμήθεια νέων οχημάτων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ 

  • Η ομογενοποίηση του προσωπικού, δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν 4 κατηγορίες πυροσβεστών. 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, εκκινώντας από την αντικειμενική παραδοχή, ότι η Πελοπόννησος έχει υψηλότατο δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές και άλλα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα, συμφώνησε με την ανάγκη  αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου σε Υπηρεσία α΄ τάξεως, στην ίδρυση ΕΜΑΚ, στην προμήθεια νέων οχημάτων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και στην επίλυση ζωτικών θεμάτων του προσωπικού, όπως η προμήθεια ατομικού εξοπλισμού και κυρίως η ομογενοποίησή του.

Όσον αφορά την ομογενοποίηση του προσωπικού, σημείωσε τις δυσλειτουργίες που προκαλούνται από την ανομοιογένεια και  η οποία δεν επιτρέπει την ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση και την πλήρως αποτελεσματική λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Αφού αναφέρθηκε στους υπό μονιμοποίηση, εντός τριετίας, πυροσβέστες, υπογράμμισε ότι συμφωνεί με την πλήρη εναρμόνιση καθηκόντων, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και αυτών και των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με αυτά των μονίμων. 

Επιπλέον υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των συμβασιούχων πυροσβεστών, με τρόπο ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους επί ετήσιας βάσης  και περαιτέρω να διασφαλίσουν την εργασία και συνακόλουθα τη ζωή τους, δεδομένου ότι υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα επί χρόνια και διαθέτουν τεράστια εμπειρία που δεν πρέπει "να πάει χαμένη".             

Και ο Γιώργος Η. Παπαηλιού κατέληξε, ότι αυτές οι θέσεις προωθούνται και θα προωθηθούν περαιτέρω με επιμονή προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.