Πολιτικη

"H ΚΕΔΗΤ πλοίο που από καιρό έχει βουλιάξει"

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σμυρνιώτης είπε πως, θα ζητήσει από τους υπόλοιπους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να προκαλέσουν νέα ειδική συνεδρίαση, με θέμα τη σωτηρία της ΚΕΔΗΤ.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σμυρνιώτης υποστήριξε πως, σε σχέση με την ΚΕΔΗΤ, συντελείται άλλος ένας εμπαιγμός του δημοτικού συμβουλίου από πλευράς της πλειοψηφίας.

 

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, το μείζων θέμα είναι πως, υπό αυτές τις συνθήκες και με τις απανωτές παραιτήσεις των Προέδρων της επιχείρησης, δεν μπορεί να εκτελεστεί ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της ΚΕΔΗΤ και να πάρει την επιχορήγηση, όπως προβλέπεται, η επιχείρηση, έτσι ώστε να πληρωθούν οι υπάλληλοί της και κάποια εκ των λειτουργικών της εξόδων.

 

Μάλιστα, ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε πως "απορεί" με την παραίτηση της κ. Μπρακουμάτσου-για υφιστάμενο πρόβλημα υγείας, όπως προσέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας- ενώ, την ίδια στιγμή, η δημοτική αυτή σύμβουλος διατηρεί τη θέση που έχει στο Δ.Σ. του Γηροκομείου.

 

Όσο για την πρόσφατη παραίτηση του κ. Δημόπουλου, ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε, με νόημα, πως "καλά έκανε ο άνθρωπος". Επεσήμανε δε πως ο κ. Δημόπουλος προφανώς και δεν θέλησε να αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι σε φορείς του δημοσίου όπως η Δ.Ο.Υ και ο Ε.Φ.Κ.Α....

 

Όσον αφορά τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο περί προσπάθειας να βρεθεί η πιο οικονομική λύση για τον δήμο, σχετικά με την ανάθεση σε ορκωτούς λογιστές του ελέγχου των οικονομικών της επιχείρησης, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία χρονοβόρα, ο κ. Σμυρνιώτης ήταν σαφής:

 

"Αυτά είναι γελοιότητες! Ο κ. Παυλής προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ελπίζοντας πως θα καθυστερήσει το πόρισμα των ελεγκτών της δημόσια διοίκησης."

 

Τέλος, κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της ,επιτέλους, ανακοινώνοντας παράλληλα πως θα επιδιώξει την πρόκληση ειδικής συνεδρίασης με θέμα τη σωτηρία της ΚΕΔΗΤ, μετά από συνεννόηση με τους επικεφαλής των υπολοίπων μειοψηφικών παρατάξεων του συμβουλίου. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί και στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει από τον Αύγουστο του 2015, ζητώντας από τις εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν τη διαδικασία και να δοθούν οι απαντήσεις περί των υπευθύνων για τις εξελίξεις με την ΚΕΔΗΤ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.