Πολιτικη

"Νομοσχέδιο γεμάτο ρουσφέτια"

Κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε τα ακόλουθα σημεία.

 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι εισηγητής εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη συζήτηση του ν/σ "Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις". 

 

Σχετικά με το υπαίθριο εμπόριο (λαϊκές αγορές):

 

Όποιος θέλει, μπορεί να φτιάξει και μία λαϊκή αγορά:

 

"Οι αγορές "χωρίς μεσάζοντες", που ήταν προεκλογικό σας όπλο, αποδεικνύεται σήμερα πως όχι μόνο δεν αποτελούνται από παραγωγούς, αλλά από έναν απόλυτα ελεγχόμενο μηχανισμό. Δεν διασφαλίζονται ούτε οι προϋποθέσεις ποιότητας των προϊόντων, ούτε και οι συνθήκες ελέγχου της φοροδιαφυγής. Στην πραγματικότητα, επιδιώκεται η επιβολή μίας επιδοματικής πολιτικής, χωρίς να υπάρχει μεροκάματο για κανέναν. Οι πραγματικοί παραγωγοί και πωλητές στις λαϊκές αγορές απειλούνται με αφανισμό, για να γίνει το χατήρι της εκλογικής πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με την ψήφο της ΝΔ!

Εμείς, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, αναγνωρίσουμε ότι ήταν λάθος η ρύθμιση του προηγούμενου νόμου, του ν.4264/2014, για την κατάργηση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών, και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στις Περιφέρειες. Οι Περιφερειάρχες δεν έδωσαν σημασία ή δεν βοήθησαν τις λαϊκές αγορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: το τέλος που καταβάλλουν οι παραγωγοί και οι έμποροι, πηγαίνει στις Περιφέρειες. Στην Αθήνα, το ποσό αυτό ανέρχεται σε 13 εκ.ευρώ, τα οποία η κα Δούρου χρησιμοποίησε για να μοιράσει τα κουπόνια του ενός ευρώ στους πολίτες. Και για να φτιάξει το επικοινωνιακό της προφίλ, δε ντράπηκε να αποκρύψει ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τους παραγωγούς και όχι από την Περιφέρεια. Τώρα, με το παρόν ν/σ, διατηρείτε αυτό το προβληματικό σχήμα, και δεν δίνετε καν την πλειοψηφία στους παραγωγούς στην αρμόδια Επιτροπή, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τα χρήματα που καταβάλλουν οι ίδιοι.

Με δυο λόγια, μειώνετε το εισόδημα των παραγωγών, επιβάλλετε συσκότιση και αδιαφάνεια στον έλεγχο ποιότητας και φορολογίας, και δίνετε δικαίωμα για λαϊκές αγορές σε όποιους θέλετε εσείς. Γιατί όχι, π.χ., και στις εκκλησίες;"

 

Σχετικά με τα Επιμελητήρια:

 

"Μετά από δυόμισι χρόνια "διάλογο" για την "νέα" επιμελητηριακή νομοθεσία, και αμέτρητες υποσχέσεις για απλή αναλογική, φέρατε το παρόν νομοσχέδιο, στο οποίο υιοθετείτε το καθαρό πλειοψηφικό σύστημα. Και μάλιστα, μετά από επίμονες ερωτήσεις μου κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, αλλάξατε τη σταυροδοσία, και επιστρέψατε στην ισχύουσα ρύθμιση των 3 σταυρών. Συγχαρητήρια, μεγάλο επίτευγμα!

Στο μεταξύ, επιβάλλετε πλειοψηφικό σύστημα, με ρουσφετολογική σύμπραξη μίας ομάδας της ΝΔ και όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θέλετε να φέρετε την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις εθνικές εκλογές, όταν δεν τη φέρνετε καν στις επιμελητηριακές εκλογές;"

 

Σχετικά με τις ρυθμίσεις για το παραεμπόριο:

 

"Αυτά που προτείνετε δεν έχουν καμία ουσία, και δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα."

 

Σχετικά με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας:

 

"Μας προξενεί κατάπληξη πως η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία.

Αφήνετε έναν Οργανισμό με κακό παρελθόν ανεξέλεγκτο, υπό μόνη την εποπτεία του Υπουργού. Τον ίδιο εκείνο Οργανισμό, στην ηγεσία του οποίου το 2015 ασκήθηκε δίωξη για απιστία, επειδή ήταν ο μόνος Οργανισμός του δημοσίου τομέα που αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις επιταγές για μείωση μισθών. Τον ίδιο εκείνο Οργανισμό, του οποίου την ηγεσία αποπέμψατε άρον-άρον και μετά την δικαίωσε το ΣτΕ. Τον Οργανισμό που δεν έχει καταθέσει δημόσιο ισολογισμό εδώ και πέντε χρόνια."

 

Σχετικά με τις δεκάδες νέες, ρουσφετολογικές προσλήψεις:

 

"Στο άρθρο 101, ρυθμίζονται θέματα προσωπικού της "Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε." Enterprise Greece, πρώην ΟΠΕ και Invest in Greece, προετοιμάζονται προσλήψεις αγνώστου αριθμού όπου η συνέντευξη εκ των υστέρων αλλοιώνει τον πίνακα κατάταξης επί της βαθμολογίας και μάλιστα χωρίς δικαίωμα ένστασης. Επιπλέον δεν προβλέπεται τελικός έλεγχος νομιμότητας από το ΑΣΕΠ αλλά το ΔΣ της εταιρείας με απόφασή του, επικυρώνει τον οριστικό πίνακα προσληπτέων.

Στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (άρθρο 102), συστήνονται αντί των 79, 115 θέσεις άρα 36 νέες προσλήψεις, με το πρόσχημα των μετατάξεων και αποσπάσεων. Κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν αφού οι μετατάξεις και αποσπάσεις δεν προϋποθέτουν σύσταση οργανικών θέσεων.

Στο άρθρο 104 που αφορά στο Συνήγορο του Καταναλωτή, μετατρέπει το Επιστημονικό Προσωπικό σε Βοηθούς, κλητήρες και οδηγούς. Μάλλον έχουμε αιτήματα ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαμηλών τυπικών προσόντων."

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.