Πολιτικη

Καταγγελία ΔΑΣ στη διοίκηση Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

Ανακοίνωση ΔΑΣ για τη συνάντηση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚ Αρκαδίας με ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

 

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας που σε μία περίοδο που προετοιμάζονται και έχουν αρχίσει να ψηφίζονται τα νέα αντεργατικά -  αντιλαϊκά μέτρα μπροστά στην τρίτη αξιολόγηση, επέλεξε να συναντηθεί και να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την νομαρχιακή επιτροπή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη όλων των άλλων κομμάτων της αστικής διαχείρισης, διατηρεί και επεκτείνει το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθετήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση. Προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία, με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που είναι απαίτηση του ΣΕΒ. 

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ικανοποιήσει το σύνολο των αναγκών του κεφαλαίου, συνεχίζοντας να σπρώχνει στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας τις ανάγκες των εργαζομένων. Στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018,  αποτυπώνονται ανάγλυφα, τα νέα βάρη που φορτώνονται στις πλάτες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, στο όνομα των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων και στην εξασφάλιση πόρων για να επιδοτούνται με τεράστια ποσά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, στο όνομα της ανάπτυξης και της επιστροφής στην "κανονικότητα". 

Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα "φωτιά" για το λαό. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.  Διαθέτουν δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, κάνουν οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ με την αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή την αναβάθμιση του στόλου των F16, την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

Τα σχέδια της γεωπολιτικής αναβάθμισης που επικαλείται η κυβέρνηση και χειροκροτούν η αστική τάξη και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες για φθηνή θέρμανση, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ειρήνη και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς.

Η "ανάπτυξή" τους δεν είναι μόνο εχθρική για το εργατικό και λαϊκό εισόδημα αλλά και για την ίδια την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού.

Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας επέλεξε να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να οργανώσει το εργατικό κίνημα του νομού, να προετοιμάσει τους εργαζόμενους να απαντήσουν με απεργία μπροστά στα νέα μέτρα που έρχονται και ειδικά μπροστά στο συνδικαλιστικό νόμο που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Απαιτούν και θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μπροστά στη "δίκαιη ανάπτυξη" τους που θα πατήσει στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. 

Καλούμε τα σωματεία, με όρους μαζικού κινήματος, με Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουμε την απάντησή μας, να τους χαλάσουμε τα σχέδια. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες των εργατικών οικογενειών να οργανωθούν και να δράσουν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Οργανωμένα και αγωνιστικά να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών της περιόδου της κρίσης, στοχεύοντας στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη και πρέπει να τη δοκιμάσουμε, να την πολλαπλασιάσουμε, να την κάνουμε δύναμη ανατροπής.

Τρίπολη 12/11/2017

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.