Πολιτικη

Εξώδικο στη ΔΕΗ για οφειλές 20 εκατ. € στην Αρκαδία (vid)

Ενημέρωση στη συνεδρίαση της επιτροπής του λιγνιτόσημου για τις οφειλές της ΔΕΗ στην Αρκαδία από το 2012.

 

O Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βαγγέλης Γιαννακούρας, έγραψε χαρακτηριστικά στα social media:

 

"Μετά από αρκετό καιρό συνεδρίασε, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, του λιγνιτόσημου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση για την μεγάλη οφειλή της ΔΕΗ, που φθάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ περίπου, αφού δεν έχουμε πάρει χρήματα από το 2012.

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ήταν να κάνω μία επικοινωνία με την υπεύθυνη της ΔΕΗ, τουλάχιστον να πάρουμε τα χρήματα της χρήσης του 2012, που φθάνουν τα 4 εκ ευρώ, διαφορετικά θα κινηθούμε νομικά, για την διεκδίκηση των χρημάτων, αφού, όπως είπα "έχουμε χαρτιά αλλά δεν έχουμε λεφτά".

Παρά τα προβλήματα από τις εκπτώσεις παλιότερων έργων εντάξαμε κάποια έργα.

Την προμήθεια δύο υδατοδεξαμενών για το Καστανοχώρι και την Ποταμιά, 50 κυβικών η καθεμία,καθώς και δύο μικρά οδικά έργα στα Μαυριά, και από τον οικισμό Περιβόλια ως Βρυσούλες".

Επίσης εντάχθηκαν η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας της Καρύταινας, του ιστορικού κάστρου του Λεονταρίου και εργασίες στο γήπεδο της Μεγαλόπολης. Ακόμα εντάχθηκαν κάποια έργα ασφαλτόστρωσης στο Άκοβο, η προμήθεια πινακίδων στη Μεγαλόπολη καθώς και φωτιστικών μέσων".

Στη συνέχεια ο ίδιο είπε:

"Οι οφειλές φθάνουν περίπου τα 20 εκ ευρώ και αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο να εντάξουμε μεγάλα αναπτυξιακά έργα για την περιοχή του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και μέρος του δ.Γορτυνίας.

Η απόφαση της επιτροπής ήταν, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τη ΔΕΗ, και δεν δοθούν έστω τα χρήματα για το 2012, θα κινηθούμε δικαστικά, για να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα, αφού μετά και τις εξελίξεις για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, τα δεδομένα αλλάζουν και πρέπει να διασφαλίσουμε τα χρήματα που μας χρωστά η επιχείρηση.

Όσον αφορά το θέμα της πώλησης των μονάδων εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Παρά τις δυσκολίες εντάξαμε έργα, μικρά αλλά σημαντικά για τις περιοχές που θα γίνουν και μεταξύ αυτών είναι η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας της Καρύταινας και του ιστορικού κάστρου του Λεονταρίου, που ήταν πρωτεύουσα στα Βυζαντινά χρόνια και λέγεται πως ορκίστηκε και κάποιος Παλαιολόγος".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.