Πολιτικη

"Νέο πρόστιμο κατά του Δήμου για τα σκουπίδια"

Σε ακόμα μία συνεδρίαση, ο Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε να ληφθούν πρωτοβουλίες για τα πρόστιμα που επιβάλλει η Περιφέρεια στον Δήμο Τρίπολης για τα σκουπίδια στην Αγία Τριάδα και στον Άγιο Βλάση και τόνισε ότι «Πάμε στα δικαστήρια, πληρώνουμε 2.000,00 ευρώ σε δικηγόρους, παίρνουμε αναβολές και τα ποσά βεβαιώνονται στον Δήμο.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

"Κοντεύουμε να φτάσουμε το 1.000.000, ευρώ. Κάτι πρέπει να κάνουμε» είπε και δήλωσε “Καλό είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντί να βάζει πρόστιμα σε παράνομους ΧΑΔΑ να κοιτάξει να τους αποκαταστήσει διότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύριζε για την υπογραφή της Σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την αποκατάσταση της μεγαλύτερης χωματερής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στη θέση Πλάτωμα. Κατανοώ την βιασύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας μέσω της νέας απόφασης του ΣτΕ η οποία είναι καταπέλτης για αυτήν.

Το ΣτΕ είπε ο Κος Τσιαμούλος λέει ότι επί πέντε χρόνια η παράλειψη της αυτοδιοίκησης (Δήμου και Περιφέρειας) να αποκαταστήσει περιβαλλοντικά το χώρο είναι παράνομη και συνιστά παράβαση καθήκοντος (νόμιμης ενέργειας λέγεται στο διοικητικό δίκαιο).

Η παράβαση της Διοίκησης βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία και παραβιάζει το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, διότι δεν αρκεί μόνον η σφράγιση του ΧΑΔΑ και η παύση λειτουργίας του, αλλά και η περιβαλλοντική του αποκατάσταση που πρέπει να είναι άμεση (έπρεπε να έχει ήδη υλοποιηθεί) και πρέπει να είναι πλήρης (δηλαδή η παρανόμια της Διοίκησης θα σταματήσει μόνο αν εξυγιανθεί οριστικά ο χώρος, αλλιώς οι αρμόδιοι θα ευθύνονται νομικά).Έχουμε δικαίωμα αποζημίωσης οι κάτοικοι της περιοχής Φιλικών…"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.