Πολιτικη

"Σε περιόδους κρίσης οι ψυχικές διαταραχές πληθύνονται"

"Ο τομέας της ψυχικής υγείας είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της σωματικής υγείας." 

 

Κατά την εκδήλωση του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια», που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, στις 15/12, με θέμα "Τοπίο της Ψυχής, οι ρυθμιστές της Λογικής", ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, μεταξύ των άλλων, είπε: 

 

"Ο τομέας της ψυχικής υγείας είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της σωματικής υγείας. 

Και οι δύο τομείς συνδέονται μεταξύ τους και αλληλοεπηρεάζονται.

Οι ιατροί των ψυχών είναι και ιατροί των σωμάτων και το αντίστροφο, αφού, είναι γνωστό, ότι οι ψυχολογικοί παράγοντες επιδρούν σε όλα τα στάδια των σωματικών ασθενειών, στην εκδήλωση, στην πορεία ακόμη και στην έκβασή τους.

Ιδίως σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύει η χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, οι ψυχικές διαταραχές πληθύνονται και εντείνονται. 

Έχουν γίνει πολλά τον τελευταίο καιρό στον τομέα της ψυχικής υγείας, ιδίως προς την κατεύθυνση της αποασυλοποίησης. Κυρίως όμως έχει αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης των ψυχικώς πασχόντων από την κοινωνία. Και αυτό είναι σημαντικό δείγμα λογικής, που κρατά την κοινωνία ισορροπημένη. "     

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.