Πολιτικη

"Η Περιφέρεια χρωστάει 850.000€ σε εργαζόμενους"

Τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα για τον απολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου οικονομικού έτους 2016.

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Υλοποιήσατε σαν υγιείς δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια, έναν αριστερό προϋπολογισμό και τώρα φέρνετε στο ΠεΣυ την έγκριση απολογισμού και ισολογισμού του οικονομικού έτους 2016.

Σε προηγούμενο ΠεΣυ συζητώντας τον τρίτο αριστερό προϋπολογισμό για το 2018, θυμηθήκατε τα αντιμνημονιακά κηρύγματα του ΣΥΡΙΖΑ και αναδείξατε τις λαμογιές του συστήματος, τα μιζαδόρικα κόμματα και άλλα τέτοια ευτράπελα που ακούστηκαν εδώ.

Μάλιστα ο κ Περιφερειάρχης με αρκετή δόση πρωτόγονου αντικομμουνισμού, προσπάθησε να ανταπεξέλθει στις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις μας για πλευρές της οικονομικής διαχείρισης της Περιφέρειας που είναι κατ’ εξοχήν πολιτικές. 

 

Χρωστούνται 850.000 σε εργαζόμενους της Περιφέρειας.

 

Δεν νοιάστηκε για να καταβληθούν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της Περιφέρειας, που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να προσφύγουν στα δικαστήρια για να τους καταβληθούν.

Πρέπει να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους της Περιφέρειας:

222.000 για υπερωρίες

107.000 για νυκτερινά και

537.000 για ημερήσια αποζημίωση 

που οφείλονται στο 2016 και είναι μόνο αυτά για τα οποία υπεβλήθηκαν δικαιολογητικά γιατί είναι και άλλα πολύ περισσότερα για τα οποία δεν έχουν υποβληθεί δικαιολογητικά, δουλεύουν τζάμπα οι εργαζόμενοι, για να έρχονται κάποιοι από εσάς να τους αποκαλείτε και χαραμοφάηδες.

Αντί να νοιαστείτε στον προϋπολογισμό να μπουν ποσά για κάλυψη μέτρων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, για ημερήσια αποζημίωση όταν μετακινούνται και να μην παρουσιάζουν ένα μεγάλο μηδενικό.

Αντί να νοιαστεί ο κ Τατούλης για τα του οίκου του, για τέτοια κονδύλια, έχυσε το αντικομουνιστικό του δηλητήριο για τον 902 και τους εργαζόμενους εκεί.

Κύριε Τατούλη το ξέρετε πολύ καλά ότι, τα έσοδα από την πώληση του 902 διατέθηκαν για να εξοφληθούν δεδουλευμένα εργαζομένων και ασφαλιστικές εισφορές, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι σαν και εσάς που τις υποχρεώσεις στους εργαζομένους και στα ασφαλιστικά ταμεία τις κατατάσσεται τελευταίες. Για εμάς είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Ζητήσαμε τρις φορές στην Οικονομική Επιτροπή και δύο φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο οικονομικά στοιχεία για τη διαχείριση στην Περιφέρεια και αρνηθήκατε να τα δώσετε.

Εκτός του ότι διαπράττεται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, είσαστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι δεν θα μάθουν οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα το βίο και την πολιτεία σας, τα πεπραγμένα της αντιλαϊκής σας πολιτικής και διαχείρισης.

Χρωστάτε εκατομμύρια ευρώ σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους.

Ξεπεράσατε τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ στη μη πληρωμή υποχρεώσεων στα λαϊκά στρώματα, για να εμφανίζει η Κυβέρνηση τα ματωμένα πλεονάσματα και εσείς τους ισοσκελισμένους απολογισμούς και ισολογισμούς.

Αναρωτιέστε γιατί οι βενζινοπώλες αρνούνται να προμηθεύσουν καύσιμα την Περιφέρεια, γιατί δεν συμμετέχουν στους διαγωνισμούς που κάνετε;

Μα από τον απολογισμό – ισολογισμό για το 2016 που μας φέρατε προκύπτει ότι χρωστάτε για καύσιμα και λιπαντικά πάνω από 716.000 ευρώ και για πετρέλαιο θέρμανσης πάνω από 358.000 ευρώ.

Χρωστάτε για τη μεταφορά των μαθητών 15,5 εκατομμύρια ευρώ και το ΚΤΕΛ της Αργολίδας αποφάσισε να μην μεταφέρει τους μαθητές της Αργολίδας, αν δεν πληρωθεί και το ΚΤΕΛ της Μεσσηνίας έστειλε εξώδικο.  

Προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2018 13,3 εκατομμύρια ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων παρελθόντων ετών εκτός των έργων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Συμβάλετε και εσείς στο στέγνωμα της αγοράς, στη δεινή θέση που βρίσκονται μικρέμποροι και επαγγελματίες.

Μιλάμε για οφειλές για γραφική ύλη 384.000 ευρώ, για είδη καθαριότητας 65.000 ευρώ, για συντήρηση αυτοκινήτων 95.000 ευρώ κλπ. Είναι μακρύς ο κατάλογος οφειλών σε μικροπρομηθευτές.

Τεράστιες δικαστικές διεκδικήσεις εργολάβων.

Δεν μιλάμε για τις μελέτες και τα δημόσια έργα. Φροντίζουν οι εταιρείες και οι εργολάβοι να τα παίρνουν και μάλιστα έντοκα με δικαστικές αποφάσεις και με κατασχέσεις λογαριασμών της Περιφέρειας.

Δεν έχω το χρόνο σήμερα να αναφερθώ αναλυτικά στις αισχρές διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων που με προσφυγές στα δικαστήρια διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ και ήδη άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες καμπάνες, και να πληρώνει η Περιφέρεια. 

Μιλάμε για συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις που καταλογίζουν ποσά στη Περιφέρεια. 

Στον απολογισμό που κουβεντιάζουμε  για το 2016 μιλάμε για 396.000 ευρώ και για το 2017 ήδη έχουμε ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ και έρχονται πολύ μεγαλύτερα ποσά. Μόλις προχθες 14 Δεκεμβρίου Μέρα απεργίας ήσασταν απεργοσπάστες αλλά και δώσατε 600.000 ευρώ στην Ιντρακάτ του Κόκαλη για αποζημιώσεις για το έργο Σκούρα – Πυρί.  

Και αντί να πάρετε μέτρα θωράκισης της Περιφέρειας απέναντι σ’ αυτές τις διεκδικήσεις, να φέρετε στην Οικονομική Επιτροπή και στο ΠεΣυ μία μία αυτές τις υποθέσεις, με σύντομο ιστορικό, με καταλογισμό ευθυνών, με μέτρα στήριξης και ελέγχου των υπηρεσιών και όχι μόνο, αναθέτετε υποθέσεις εκατομμύριών ευρώ σε δικηγόρους εκτός Πελοποννήσου, που κανείς δεν ξέρει πως τους βρήκατε, να χειρίζονται ερήμην των υπηρεσιών και των συλλογικών οργάνων τις υποθέσεις.

Και θέλει πολύ πολιτικό θράσος κ Τατούλη συνειδητά να κάνετε αυτά και να έρχεστε σε προηγούμενο ΠεΣυ να λέτε ξεδιάντροπα ότι, πίσω από τις διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων βρίσκεται το ΚΚΕ.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί κ Τατούλη.

Κουκουλώνετε σκάνδαλα.

Αναλαμβάνετε σοβαρές πολιτικές και ποινικές ευθύνες αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες στηρίζοντας και κουκουλώνοντας τέτοιες επιλογές. 

Εχετε σοβαρές ευθύνες αγαπητοί συνάδελφοι να ψηφίζετε για την Πολιτική Προστασία για το 2016 προϋπολογισμό 67.000 ευρώ, από τα οποία να έχουν πληρωθεί τα 14.000 και να χρωστούνται  53.000 και ταυτόχρονα να κουκουλώνεται η υπόθεση με τα 7 εκατομμύρια ευρώ για τα συστήματα πρόληψης πυρκαγιών που είτε ποτέ δεν εγκαταστάθηκαν, είτε δεν λειτούργησαν. Και συμφωνώ έγιναν με τους προηγούμενους τότε που κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και υπουργός της ο κ Τατούλης, αλλά έσκασαν το 2011 και 2012, που εσείς έχετε την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας και κουκουλώνονται 6 χρόνια τώρα με κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχετε σοβαρές ευθύνες να μην προσλαμβάνετε με πάγια αντιμισθία δύο τρις δικηγόρους για τις υποθέσεις της Περιφέρειας και να διαθέτετε το 2016 639.000 ευρώ για αμοιβές δικηγόρων. Το 2017 ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Δικηγόροι που κανείς δεν ξέρει και δεν τους ελέγχει, για το τι λένε και τι κάνουν. Φτάνουμε μάλιστα στο σημείο κάποιοι να μην πηγαίνουν στα Δικαστήρια, ακόμα και στο ΣτΕ, ή να υπάρχουν τεκμηριωμένες γραπτές θέσεις των υπηρεσιών και του Τεχνικού Συμβουλίου και αυτοί να γράφουν στα υπομνήματα τους ότι έγινε σιωπηρή απόρριψη των απαιτήσεων των εργολάβων.

Τέλος ένα στοιχείο ακόμα αρκεί για να καταδειχθεί για ποιόν είναι μια τέτοια οικονομική διαχείριση.

Σε μια περιφέρεια που είναι δεκάδες τα αμαρτωλά έργα που δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες και προβλήτες λιμανιών σπάνε, που έχουμε τόσες αστοχίες στα έργα όπως τις αποκαλείτε εσείς, ασυδοσία μεγαλοεργολάβων λέμε εμείς, που δεκάδες έργα παραμένουν ανεκτέλεστα ή παίρνουν πέντε, δέκα και δεκαπέντε παρατάσεις περαίωσης, που τσεπώνουν οι καπιταλιστές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα που δεν έκαναν, (βλέπε φράγμα του Ασωπού), εσείς έχετε εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2016 έσοδα από πρόστιμα σε εργολάβους 413,25 ευρώ, έσοδα από καταπτώσεις εγγυήσεων λόγω παραβάσεων συμβάσεων μηδέν ευρώ και πραγματοποιήσατε έσοδα 652 ευρώ από πρόστιμα σε εργολάβους και 888 ευρώ από κατάπτωση εγγυήσεων.

Είχαμε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό σας για το 2016, καταψηφίζουμε και τον απολογισμό – ισολογισμό σας. Είσαστε πολύ καλοί διαχειριστές για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, για την καρατόμηση εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και στραγγαλισμό των μικρών εμπόρων και προμηθευτών της Περιφέρειας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.