Πολιτικη

Φάκελος ΤΕΡΝΑ: "Πονοκέφαλος" για Περιφέρεια και Κυβέρνηση

Αποφασισμένοι να κινηθούν δικαστικά φέρονται ιδιοκτήτες κτημάτων στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας (φωτ.) , περιοχή στην οποία, σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ, πρόκειται να δημιουργηθεί εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Ο κ. Γιώργος Μπέζος, Διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας δήλωσε πως έχει αποστείλει πλήρη φάκελο με τις καταγγελίες ιδιωτών κατά των πρακτικών της εταιρείας που πρόκειται να αναλάβει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

 

Ουσιαστικά, ο κ. Μπέζος κατηγορεί την ΤΕΡΝΑ για κατάφωρα παράνομες πρακτικές, ενώ, παράλληλα, στρέφεται εναντίον της Περιφερειακής Αρχής, η οποία, κατά τον κ. Μπέζο, όφειλε να έχει διερευνήσει τις καταγγελίες που ήδη υφίσταντο από το 2013 και αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρεία.

 

Από την πλευρά της, η Περιφερειακή Αρχή δήλωσε, δια της κ. Νικολάκου, πως το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά αφορά μια οικονομική υπόθεση μεταξύ ιδιωτών.

 

Οπωσδήποτε, αυτό που δεν θέλει σε καμία περίπτωση  η Περιφερειακή Αρχή είναι να καθυστερήσει περαιτέρω η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται άμεσα.

 

Παράλληλα, εκπρόσωποι του α' βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν εκφραστεί αρνητικά περί της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, προανήγγειλαν πως θα εγείρουν σοβαρό ζήτημα νομιμότητας, σχετικά με την ανάδοχο εταιρεία, ενώ, παράλληλα, κατηγορούν, έμμεσα, την Περιφερειακή Αρχή για παράβαση καθήκοντος.

 

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, καθώς αποδεικνύεται, γι' άλλη μια φορά, πως το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι, θα λέγαμε χαριτολογώντας, "καταραμένο"...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.