Πολιτικη

''Να αναλάβει πρωτοβουλίες η Περιφερειακή Αρχή''

Ερώτηση προς την περιφερειακή Αρχή απηύθυνε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλεξανδρής Σαράντος για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ώστε μην υποβαθμιστεί η οργανωτική δομή που υποστηρίζει το Δίκτυο Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Δείτε την επερώτηση εδώ:

 

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκο Ηλία

Θέμα: ''Κατάργηση Μονάδας του ΑΔΜΗΕ από την Τρίπολη''.

''Κύριε Πρόεδρε, 

Ο ΑΔΜΗΕ προχώρησε σε τροποποίηση του οργανογράμματός του, καταργώντας οργανική μονάδα του που εδρεύει στην Τρίπολη. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ στις 20 Δεκεμβρίου 2017, αποφασίστηκε η τροποποίηση του οργανογράμματος του το οποίο θα ισχύσει από 1/3/2018. 

Στην Τρίπολη με βάση την μέχρι τώρα οργάνωση, είχε έδρα ο Περιφερειακός Τομέας Πελοποννήσου της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς. 

Με το νέο οργανόγραμμα ο Περιφερειακός Τομέας Πελοποννήσου συνενώνεται με τον Περιφερειακό Τομέα Δυτικής Ελλάδας και δημιουργείται ένας ενιαίος Περιφερειακός Τομέας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για τον οποίο δεν υπάρχει ρητός προσδιορισμός της έδρας του στο οργανόγραμμα της εταιρίας. 

Παράλληλα, η θέση του Τομεάρχη για τον παραπάνω Τομέα προκηρύχθηκε, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν στην εταιρία, δίχως και πάλι να αναφέρεται στο κείμενο της προκήρυξης η έδρα της θέσης. Η παραπάνω κατάσταση έχει ως συνέπεια ότι η έδρα του παραπάνω Περιφερειακού Τομέα πιθανά να καθοριστεί ανάλογα με το στέλεχος που θα επιλεγεί για τη θέση. 

Υπάρχει έτσι σημαντική πιθανότητα ότι η έδρα του Τομέα θα βρίσκεται στο Αγρίνιο. Και μόνο η μεγάλη γεωγραφική απόσταση αν ληφθεί υπόψη, καθώς οι κρίσιμες υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς είναι εγκατεστημένες στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο, προοιωνίζονται σοβαρές δυσλειτουργίες. 

Είναι προφανές ότι οι οργανωτικές δομές του ΑΔΜΗΕ στην Πελοπόννησο ιδιαίτερα μετά τη δημιουργία του ΚΥΤ Μεγαλόπολης, την κατασκευή του Δικτύου των 400 KV από Μεγαλόπολη προς Πάτρα και Μεγαλόπολη προς Κόρινθο και τη δημιουργία αντίστοιχων ΚΥΤ σε Πάτρα και Κόρινθο και διασύνδεση με το υπόλοιπο σύστημα καθώς και τη διασύνδεση της με την Κρήτη  αντί να ενισχύονται συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται. 

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει προκειμένου να μην υποστεί υποβάθμιση η οργανωτική δομή που υποστηρίζει το Δίκτυο Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με βάσει τα νέα δεδομένα ανάπτυξης του στην Πελοπόννησο;''

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.