Πολιτικη

Την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα η Επιτροπή για το ρεύμα

H συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, την 30η Ιανουαρίου 2018, ξεκίνησε με τη διαδικασία των ερωτήσεων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας προς τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε στο θέμα  της αγωγής κατοίκων της περιοχής του Αγίου Βλάση κατά του Δήμου, θέλοντας να μάθει αν υπάρχει κάποια απόφαση της δικαιοσύνης περί αυτού. Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιούμης θύμησε πως υπήρχε παλαιότερη πρόθεση για τη διεξαγωγή μετρήσεων της ραδιενέργειας στην πόλη και θέλησε να μάθει αν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Από κοινού, ο κ. Τζιούμης και ο κ. Τσιαμούλος, ρώτησαν τι θα γίνει με την Επιτροπή που πρόκειται να μεταβεί στην Αθήνα για να επιδώσει ψήφισμα των φορέων της Αρκαδίας, σχετικά με την αδικία που συντελέστηκε με την έκπτωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.

Ο κ. Τσιαμούλος επανήλθε και στην πρότασή του να διοργανωθεί εκ νέου "Λευκή Νύχτα" από το Δήμο, τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου. Επιπρόσθετα, έθεσε θέμα για την ενίσχυση του Μουσικού Σχολείου προκειμένου να μεταβεί σε Φεστιβάλ της Καβάλας. 

Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα" ρώτησε περί των προστίμων της Περιφέρειας κατά του Δήμου για τα απορρίμματα όπως και για το γεγονός πως αρκετοί Δήμοι της Πελοποννήσου φαίνεται να μπαίνουν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτήσουν τη δική τους διαχείριση-ενώ ο Δήμος Τρίπολης όχι... 

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα των νέων αντικειμενικών αξιών, που θα καθοριστούν και για την Τρίπολη στο άμεσο μέλλον, όπως έχει ανακοινώσει το αρμόδιο Υπουργείο, όπως και η επιστροφή της Κανονιστικής για τους δημόσιους χώρους.

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως, όσον αφορά το θέμα του Αγίου Βλάση, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και, όπως είπε, δεν θα ήθελε να δημοσιοποιήσει περαιτέρω στοιχεία για το θέμα. Πράγμα που προτίθεται να κάνει, ενημερώνοντας τις δημοτικές παρατάξεις, εν ευθέτω χρόνω. 

Για το θέμα των αντικειμενικών αξιών, ο κ. Παυλής δήλωσε πως θα υπάρξουν οι κατάλληλες επαφές του Δήμου με τους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ για τις μετρήσεις ραδιενέργειας, ο Δήμος έχει έρθει σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, προκειμένου να υπογραφεί σχετική προγραμματική σύμβαση.

Η Επιτροπή περί τιμολογίου της ΔΕΗ, πρόκειται να πάει την επόμενη εβδομάδα, όπως είναι προγραμματισμένο, στην Αθήνα, αφού πρώτα καθοριστεί ποιοι θα την απαρτίζουν.

Tέλος, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε θετικός και για τη συνδρομή του Μουσικού Σχολείου αλλά και για μια δεύτερη "Λευκή Νύχτα", ωστόσο επεσήμανε πως και δτις δυο περιπτώσεις πρέπει να υπάρξουν κάποιες επαφές, για να διασαφηνιστούν κάποιες πτυχές των ζητημάτων. Οπωσδήποτε, ο κ. Παυλής δεν παρέλειψε να ανακοινώσει πως βρέθηκαν τα χρήματα για την επισκευή μέρους της στέγης του Μουσικού Σχολείου, η οποία είχε υποστεί σοβαρές φθορές σε περσινή θεομηνία.

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.