Πολιτικη

"Eμφύλιος" στην κοινότητα Αγίου Βασιλείου για ένα... κλειδί

Kλασσική αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου, κ. Κακλαμάνου, με τον κ. Τσιαμούλο περί...διαδικασίας και "εμφύλια" διαμάχη στην Τ.Κ. Αγίου Βασιλείου!

Ουσιαστικά, ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε να αποσυρθεί θέμα της ημερησίας διατάξεως, το δέκατο τρίτο, περί παραχώρησης του πολιτιστικού κέντρου στην Τ.Κ. Αγίου Βασιλείου ως έδρα του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς υπήρχε ήδη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που δεν είχε αναιρεθεί.

 

Ωστόσο, το ζήτημα είχε και άλλες πτυχές, καθώς υπήρξαν καταγγελίες πως έχουν αφαιρεθεί πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο. Ολόκληρο το ανάλογο ιστορικό περιέγραψε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γεωργανόπουλος, ο οποίος είπε πως εκεί στεγάζεται και ο Πρόεδρος της Κοινότητας. 

 

Ο κ. Κακλαμάνος, αφού δήλωσε πως βλέπει "πολλά ζεϊμπέκικα" μες το συμβούλιο, αντιδρώντας στη δήλωση του κ. Τσιαμούλου- ο οποίος επεσήμανε πως το συμβούλιο θα έπρεπε να έχει σοβαρότερα θέματα  για να ασχοληθεί- είπε: "Αλλιώς μου τα έλεγες στο γραφείο..."

 

Από εκεί και πέρα, στο δημοτικό συμβούλιο μίλησαν η Πρόεδρος του συλλόγου αλλά και ο Πρόεδρος της Κοινότητας, οι δυο ευρισκόμενοι σε σύγκρουση, προκειμένου να σχηματίσει άποψη το σύνολο του συμβουλίου.

 

Σε κάθε περίπτωση, όλος ο... "καυγάς" ήταν ποιος θα έχει το κλειδί και την ευθύνη για το Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ υπήρξαν και αλληλοκατηγορίες περί ιδιοποίησης δημόσιας περιουσίας, οι οποίες, για τη μικρή κοινότητα του χωριού, αποτελούν μείζον θέμα.

 

Συμβιβαστική υπήρξε η τοποθέτηση του κ. Παυλή, προσπαθώντας να ικανοποιήσει και τις δυο πλευρές, ενώ ο κ. Τσιαμούλος τόνισε πως πρέπει το Συμβούλιο να αποφασίσει την παραχώρηση του Κέντρου, να γίνει σαφές πως υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στην αιρετή αυτοδιοίκηση και θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως μιλάμε για δημοτική περιουσία και όχι ιδιωτική. 

Εννοείται πως το θέμα δεν έπρεπε καν να συζητηθεί σε Δημοτικό Συμβούλιο, όπως άλλωστε υποστήριξαν και οι περισσότεροι που πήραν το λόγο...

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.