Πολιτικη

"Επόμενη Nύχτα- Shock price Φεβρουάριο ή Μάρτιο" (video)

O επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (1/2), δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "Στηρίζουμε τη νύχτα shock price και προτείνουμε να πραγματοποιηθεί 25 Φεβρουαρίου ή 3 Μαρτίου, για να τονωθεί η τοπική οικονομία".

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Τσιαμούλου:

Σε ακόμα μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης, η παράταξη "Τρίπολη-Αλλάζουμε τα Δεδομένα" και ο επικεφαλής της, Νίκος Τσιαμούλος, ανάδειξαν πολλά και κρίσιμα ζητήματα τα οποία αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

"ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ;"

Για το ζήτημα που έχει προκύψει, με το δίκαιο αίτημα της Αρκαδίας, να ζητήσει εκπτώσεις στο τιμολόγιο ρεύματος για όλο το νομό, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι η Κυβέρνηση κυκλοφορεί ήδη ένα διαφημιστικό σποτ που αφορά μόνο τον Δήμο Μεγαλόπολης και τη Δυτική Μακεδονία, ενώ ζήτησε αν πληροφορηθεί αν υπάρχει κάποια απάντηση στο ψήφισμα που προέκυψε, μετά την πρόσφατη συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο και την ανάρτηση Δελτίου Τύπου από την παράταξη μας. Από την ερώτηση αυτή, προέκυψε ότι την επόμενη εβδομάδα, αντιπροσωπεία από την Αρκαδία, θα επισκεφθεί τον υπουργό Ανάπτυξης, στην Αθήνα. 

"ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ;"

Για το θέμα με τον αναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ο Νίκος Τσιαμούλος υπενθύμισε 

ότι από το Νοέμβριο του 2015 έχει ανακοινωθεί η μείωση αντικειμενικών αξιών. "Τότε σας είχαμε κάνει ένα έγγραφο ως παράταξη, αν μπορούμε να παρέμβουμε. Τότε, κύριε Δήμαρχε, είπατε ότι επικοινωνήσατε με το Υπουργείο και σας είπαν ότι η πρόταση πρέπει να γίνει από την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας. Έχει αλλάξει κάτι; Πάντως φρόνιμο θα είναι να κάνουμε ένα έγγραφο, μια παρέμβαση γιατί είναι προς το συμφέρον των συμπολιτών μας".

"Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ"

Με συγκεκριμένη πρόταση να γίνει η επόμενη Λευκή Νύχτα-Shock price στην Τρίπολη,στις 25 Φεβρουαρίου ή στις 3 Μαρτίου 2018, κατάθεσε ο Νίκος Τσιαμούλος, τονίζοντας ότι τότε θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Μάλιστα, τόνισε ότι η παράταξή του είχε πρωτοστατήσει για να γίνει Λευκή Νύχτα στην Τρίπολη, με τη Δημοτική Αρχή έστω και καθυστερημένα, να υλοποιεί αυτή την πρόταση και να έχει μεγάλη επιτυχία, το περασμένο καλοκαίρι. Δεν πρέπει να χαθεί άλλη τέτοια ευκαιρία που τονώνει αισθητά την τοπική οικονομία.

Η πρόταση του Νίκου Τσιαμούλου για νέα Λευκή Νύχτα-Shock price ουσιαστικά έγινε εμμέσως αποδεκτή από τον Δήμαρχο, ενώ για εκείνη την περίοδο υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του εμπορικού κόσμου της πόλης. 

"Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ"

Να βοηθήσει οικονομικά ο Δήμος Τρίπολης το Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης  για να μετακινηθεί και να μπορέσει να συμμετέχει στο 2ο πανελλαδικό φεστιβάλ που θα γίνει τον Μάιο στην Καβάλα ζήτησε ο Νίκος Τσιαμούλος, με τη διοίκηση του Δήμου να φέρεται θετική προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, η ερώτηση του κ. Τσιαμούλου ήταν η αφορμή για να ανακοινωθεί πως το επόμενο διάστημα θα γίνει διαγωνισμός για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο κτίριο του Μουσικού Σχολείου. 

"ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ;"

Επιβεβαιώθηκε η ανησυχία της Δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» που το προηγούμενο διάστημα είχε αναδείξει το θέμα με το φημολογούμενο κλείσιμο στρατοπέδων.Ουσιαστικά, μετά από ενημέρωση που ζήτησε ο Νίκος Τσιαμούλος, έγινε γνωστό ότι θα πάψουν να παρουσιάζονται νεοσύλλεκτοι στρατιώτες στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού, ενώ στην 124 ΠΒΕ θα παρουσιάζονται μόνο νεοσύλλεκτοι της Πολεμικής Αεροπορίας και θα πάψει να λειτουργεί ως Διακλαδικό Κέντρο. 

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟΥ κ. ΤΑΤΟΥΛΗ"

Επιπλέον, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε ενημέρωση τόσο για την κανονιστική που θα ισχύσει για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και για το νέο πρόστιμο της περιφέρειας για τον σκουπιδότοπο στον Άγιο Βλάση. 

"ΠΑΡΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ"

Για "προσωπικό ενδιαφέρον" κατηγόρησε τον Δήμαρχο Τρίπολης ο Νίκος Τσιαμούλος, όσον αφορά ένα ζήτημα μεταφοράς – μετατόπισης περίπτερου που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, ψήφισε «παρών» λέγοντας ότι «αυτό το θέμα δεν πρέπει να ψηφιστεί, διότι είναι κατά των δημοτικών συμφερόντων. Μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής, άλλα ψήφιζαν στη μια συνεδρίαση και άλλα στην άλλη».

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ"

Για το ζήτημα που προέκυψε με τον τρόπο λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου, στο χωριό Άγιος Βασίλειος, ο Νίκος Τσιαμούλος προσπάθησε να ενώσει τις δύο πλευρές (πρόεδρο χωριού και πρόεδρο συλλόγου), με την πρότασή του στο τέλος να γίνεται αποδεκτή.

Συγκεκριμένα, είπε: "Στο χωριό έχουμε ένα δραστήριο σύλλογο και έναν δραστήριο Πρόεδρο κοινότητας και πρέπει να υπάρξει συνεννόηση. Ο Πρόεδρος είναι ο εκπρόσωπος του Δήμου και αιρετός. Το Πνευματικό Κέντρο είναι Δημοτικό κατάστημα και υπεύθυνος για την λειτουργία του και συντήρησή του είναι αποκλειστικά ο αιρετός Πρόεδρος. Κακώς φέρατε θέμα για το ποιος θα έχει το κλειδί. Να έχει το κλειδί ο Πρόεδρος και αν αρνηθεί, να του γίνει επίπληξη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει διάθεση να μην υπάρχει συνεργασία. 

Για το μέλλον, να γίνει μια καταγραφή των πραγμάτων. Προτείνω ο Πρόεδρος της κοινότητας να έχει κλειδί και αντικλείδι η πρόεδρος του συλλόγου και να ρωτά κάθε φορά αν θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αίθουσα".

"ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ"

Στο θέμα της ψήφισης για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους πλημμυροπαθείς, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε "κύριε Δήμαρχε, έχετε δώσει χρήματα σε συνδημότες μας που δεν έπρεπε να αποζημιωθούν. Πολιτικοί υφιστάμενοί σας κάνουν πολιτική με αυτό, αλλά νομίζετε ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Γνωρίζω ότι κάποιοι δεν πήραν τα χρήματα επειδή δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις, ενώ κάποιοι άλλοι αποζημιώθηκαν. Να ελέγχετε τους πολιτικούς σας υφισταμένους, κύριε Δήμαρχε".

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.