Πολιτικη

Έρχονται 300 πρόσφυγες στην Τρίπολη (video)

Tην Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στο Δημαρχείο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την φιλοξενία των προσφύγων.

Tα συμβαλλόμενα μέρη ήταν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο ΟΗΕ και ο Δήμος Τρίπολης. 

Θα φιλοξενηθούν στην Τρίπολη περίπου 300 πρόσφυγες, ενώ τα διαμερίσματα στα οποία θα μείνουν είναι 50

Η σύμβαση έχει ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ μπορεί να επεκταθεί και στο 2019. Την σύμβαση θα υλοποιήσει η αναπτυξιακή εταιρία Πάρνωνα

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα ανοίξουν 11+3 θέσεις εργασίας στον Δήμο Τρίπολης, ενώ θα απασχοληθεί και ένα αυτοκίνητο. Το προσωπικό που θα προσληφθεί, θα εκπαιδευθεί κατάλληλα μέσα από εντατικά σεμινάρια εκπαίδευσης.

Τα ενοίκια θα καταβάλλονται από την Ύπατη Αρμοστεία κάθε τρίμηνο. Επίσης τονίστηκε πως δεν χρειάζονται οι ιδιοκτήτες να φοβούνται για υλικές ζημιές διότι θα υπάρχουν ασφαλιστικά συμβόλαια που θα προστατεύουν τις κατοικίες. 

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ο οποίος τόνισε:

"Η εκκλησία θα αγκαλιάσει αυτούς τους ανθρώπους. Δεν τους βλέπουμε σαν "νούμερα", είναι οικογένειες αδελφών. Ευχόμαστε να πετύχει η προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους πονεμένους και ξεριζωμένους αδελφούς μας."

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.