Πολιτικη

Τα οκτώ έργα που ζήτησε ο Παυλής από Τσίπρα

Ο Δημήτρης Παυλής, Δήμαρχος Τρίπολης, κατά την ομιλία του στη διαδικασία λήξης τους Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου, ζήτησε ,ευθέως, οκτώ πράγματα από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

 Το πρώτο αφορά την αξιοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου που διασχίζει την κεντρική Πελοπόννησο, περνά στην άκρη της πόλης και φθάνει μέχρι τη Μεγαλόπολη. Ακριβώς έξω από την πόλη μας και σε απόσταση 1,5 km. έχει κατασκευαστεί μονάδα μεταφοράς στη ΒΙΠΕ Τρίπολης και στην πόλη της Τρίπολης.

 

Το έργο αυτό δεν μπορεί να υποστηριχτεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί δεν έχει ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό της όπως δήλωσε η ΔΕΠΑ, ότι της έχει απαντηθεί εγγράφως από αυτήν.

 

Το Δεύτερο μεγάλο έργο, που πρέπει να υποστηριχθεί από την κυβέρνηση αφορά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το μέλλον αυτού.

 

Το τρίτο μεγάλο έργο, που πρέπει να δρομολογηθεί από την κυβέρνηση αφορά την υλοποίηση δια μέσου ΣΔΙΤ της ΚΥΑ από το έτος 2014 που αφορά την κατασκευή και μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης σε αεροδρόμιο ΚΑΡΓΚΟ και πτήσεων τσάρτερ χαμηλού κόστους.

 

Το τέταρτο μεγάλο έργο, αφορά την χρηματοδότηση του έργου « αρδευτικού της λίμνης ΤΑΚΑ » για στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής στο μεγαλύτερο μέρος του πρώην Δήμου Τεγέας με μελέτες ώριμες, έτοιμες για δημοπράτηση που βρίσκονται στα χέρια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και με εγγραφή του έργου στο ΦΕΚ που αφορά τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Ανατολικής Πελοποννήσου.

 

Το πέμπτο μεγάλο έργο, αφορά τη θωράκιση της πόλης της Τρίπολης από Έργο Πολιτικής Προστασίας, που αφορά την κατασκευή του υδραυλικού έργου των ρεμάτων του Αγίου Νικόλα και του Αγίου Αθανασίου, με την ταυτόχρονη ολοκλήρωση της κατασκευής της Περιμετρικής της Τρίπολης.

 

ο έκτο μεγάλο έργο, αφορά τη διαδικασία μίσθωσης για 99 χρόνια με συμβολικό μίσθωμα των χώρων που κατέχει στη Νότια πλευρά της πόλης η ΓΕΟΣΕ, και αφορά 55 στρέμματα πλήρως εγκαταλελειμμένα με χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα από το Δήμο, μη επιτρέποντας να συνεχιστεί η καταστροφή του χώρου αυτού.

 

Το έβδομο μεγάλο έργο, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας αλλά πιστεύω ότι είναι πλέον ώριμη η παραχώρηση και αξιοποίηση, για τη δημιουργία Διοικητικού Πάρκου στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου « Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ».

 

Το όγδοο μεγάλο έργο αφορά, η χρηματοδότηση από την πολιτεία και η απόδοση σε κοινή χρήση μετά την ανάδειξη των έργων μνήμης που είναι αποτυπωμένα, στους τοίχους των κρατητηρίων από τους Γερμανούς, των Ελλήνων Πατριωτών πριν τους πάνε για εκτέλεση, στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, ως ένα έργο μνήμης για την προστασία ως μνημείο για την Αντίσταση από το Υπουργείο Πολιτισμού και την οικονομική στήριξη από το Υπουργείο Υποδομών.

 

Να σημειώσουμε πως ο κ. Παυλής ανέφερε διεξοδικά το αίτημά του σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά η ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση είναι, απ' ότι φαίνεται, στην τελική της ευθεία...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.