Πολιτικη

"Το έργο τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη το ενέταξα το 2014"

"Το έργο επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη το ενέταξα το 2014 στο ΠΔΕ ως Υφυπουργός Ανάπτυξης με προϋπολογισμό ύψους 15.417.270 ευρώ", δήλωσε ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

"Απεντάχθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015, το υπόσχεται εδώ και δύο χρόνια ο κ.Χαρίτσης, και το ανακοίνωσε πάλι τη Δευτέρα ο κ.Τσίπρας!"

 

Δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με τη δήλωση του κ.Τσίπρα για το έργο της τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης:

 

"Ο κ.Τσίπρας ανακοίνωσε από το βήμα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Τρίπολη το έργο Β΄φάσης επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης, με μία σύντομη φράση: “σχεδιάζουμε την επέκταση του δικτύου”.

Το έργο «Επιχορήγηση Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. ΟΤΑ για επέκταση δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης (Β΄φάση), με προϋπολογισμό 15.417.270 ευρώ, εντάχθηκε στο ΠΔΕ ως έργο προς εμπροσθοβαρή ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020, (ΣΑΕ 075 ΚΑ 2014ΣΕ07500003) κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης το 2014.

Στις 9 Νοεμβρίου 2015, απαντώντας σε ερώτησή μου, ο κ.Σταθάκης με ενημέρωσε πως το έργο απεντάχθηκε από το ΠΔΕ.

Μετά από πολλές ερωτήσεις μου, στις 19 Δεκεμβρίου 2016, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ.Χαρίτσης μου απάντησε πως το έργο είναι σημαντικό και επρόκειτο να επανενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) στις αρχές του 2017.

Την 1η Δεκεμβρίου 2017, και ενώ το έργο δεν έχει ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα, καταθέτω νέα επίκαιρη ερώτηση. Ο κ.Χαρίτσης δεσμεύεται πως τον Φεβρουάριο του 2018, το έργο θα εντασσόταν επιπλέον στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ένα έργο που θα είχε πια παραδοθεί, αν είχε υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός του 2014, ο κ.Τσίπρας έρχεται στην Τρίπολη και το ανακοινώνει ξανά, μετά από τρία χρόνια. Ξανακαταθέτω νέα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.