Πολιτικη

Τζιούμης: "Ο κ. Παυλής λειτουργεί ρουσφετολογικά"

Συνέντευξη τύπου, για τα θέματα που απασχόλησαν το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Τρίπολη Αύριο" κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο κ. Τζιούμης αρχικά εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε δύο Τριπολιτσιώτες, τον Παναγιώτη Κοκκάλα και τον Γιάννη Καστρίτη, για τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στo θέμα που κυριάρχησε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν οι αλλαγές που προτείνονται στην Πλατεία Πετρινού. Ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι: "Τριάμισι χρόνια τώρα ο κ. Παυλής επιτρέπει την άναρχη και παράνομη λειτουργία της πλατείας Πετρινού χωρίς καν να έχει νόμιμη κανονιστική διάταξη, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην  μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα  και να τους επιβάλλονται πρόστιμα."

Έπειτα, ο κ. Τζιούμης ανεφέρθηκε στο θέμα της  ΚΕΔΗΤ λέγοντας ότι: "Σε πρόταση να ορισθούν επιτέλους ορκωτοί λογιστές από το δημοτικό συμβούλιο,αφού το ΔΣ της ΚΕΔΗΤ καθυστερεί, ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι η οικονομική υπηρεσία του δήμου καθυστερεί τον ορισμό. Αυτό βέβαια είναι ένα μεγάλο ψέμα.Είναι πλέον απροκάλυπτη η προσπάθεια του δημάρχου και της διοίκησης της ΚΕΔΗΤ, να συγκαλύψουν το μεγάλο σκάνδαλο."

Στο θέμα που αφορά τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ είπε χαρακτηριστικά:"Η προκήρυξη για την αγορά δύο γεωτρήσεων για τις ανάγκες ύδρευσης του δήμου μας, είναι φωτογραφική και μη σύννομη και για το λόγο αυτό θα ακυρωθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Στο θέμα της πρόσληψης ενός κλητήρα στη ΔΕΥΑΤ ,με σύμβαση ορισμένου χρόνου, από τον ΟΑΕΔ, η επιλογή μεταξύ των πέντε πολιτών που έστειλε ο ΟΑΕΔ, έγινε χωρίς κανένα κριτήριο, εντελώς ρουσφετολογικά από τον ίδιο το δήμαρχο."

Τέλος, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο θέμα των απορριμμάτων λέγοντας πως: "Ακούσαμε πάλι τα μεγάλα λόγια και σχέδια του δημάρχου για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το μοναδικό έργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων που έχει κάνει ο κ. Παυλής είναι ο Άγιος Βλάσσης."

 

O κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε αναλυτικά στα παρακάτω θέματα:

 

                                                                                                   ΚΕΔΗΤ

Σε πρόταση να ορισθούν επιτέλους ορκωτοί λογιστές από το δημοτικό συμβούλιο,αφού το ΔΣ της ΚΕΔΗΤ καθυστερεί,(ελήφθη η απόφαση από πέρυσι τον Ιούνιο), ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι η οικονομική υπηρεσία του δήμου καθυστερεί τον ορισμό. Αυτό βέβαια είναι ένα μεγάλο ψέμα, διότι σε επικοινωνία με την κα διευθύντρια της υπηρεσίας, μας είπε ότι από πέρυσι τον Ιούνιο έχει ζητήσει κάποια στοιχεία από την ΚΕΔΗΤ  και ακόμη δεν της έχουν απαντήσει.

Είναι  πλέον  απροκάλυπτη η προσπάθεια  του δημάρχου και της διοίκησης της ΚΕΔΗΤ, να συγκαλύψουν το μεγάλο σκάνδαλο, την μεγάλη κλεψιά στην επιχείρηση.

                                      

                                                                                                   ΔΕΥΑΤ

 Θέσαμε δύο πολύ σοβαρά θέματα που αποδεικνύουν το μπάχαλο της διοίκησης της ΔΕΥΑΤ.

Πρώτο θέμα είναι η προκήρυξη για την αγορά δύο γεωτρήσεων για τις ανάγκες ύδρευσης του δήμου μας. Η προκήρυξη είναι φωτογραφική και μη σύννομη και για το λόγο αυτό θα ακυρωθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Βάζει όρο π.χ να έχει οικόπεδο εκτάσεως τουλάχιστον 400 μ, χωρίς να δικαιολογεί τον λόγο. Έτσι αποκλείει βέβαια κάποιον που έχει μία καλή γεώτρηση σε οικόπεδο π.χ 380 μ Όταν το θέσαμε ο δήμαρχος απάντησε ότι θα γίνουν δεκτές και γεωτρήσεις σε μικρότερα οικόπεδα. Αυτό είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να γίνει. Τώρα ο δήμαρχος κοροιδεύει τους πολίτες ή πράγματι δεν ξέρει, ύστερα από 31\2 χρόνια στο δημαρχιακό θώκο, πως γίνονται οι δημοπρασίες;

Δεύτερο θέμα που θέσαμε έχει να κάνει με την πρόσληψη ενός κλητήρα στη ΔΕΥΑΤ ,με σύμβαση ορισμένου χρόνου, από τον ΟΑΕΔ. Η επιλογή μεταξύ των πέντε πολιτών που έστειλε ο ΟΑΕΔ, έγινε χωρίς κανένα κριτήριο, εντελώς ρουσφετολογικά από τον ίδιο το δήμαρχο. Μας είπε δε, άλλο ένα ψέμα ότι είχε εισήγηση προφορική  και όχι γραπτή όπως πρέπει, από τη διοικητική υπηρεσία της ΔΕΥΑΤ, κάτι το οποίο διαψεύδουν οι αρμόδιοι υπάληλλοι.

 

                                                                                 ΕΝΔΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Ένα άλλο θέμα που θέσαμε, αφορά το ενδοδικαστικό συμβιβασμό τον οποίο κάνει η δημοτική αρχή, επιλεκτικά,  με ορισμένους εργολάβους,  ενώ άλλους τους τρέχει στα δικαστήρια. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι τις εισηγήσεις τις κάνει η οικονομική υπηρεσία, αυτό όμως είναι άλλο ένα ψέμα του δημάρχου, γιατί πουθενά στις αποφάσεις δεν υπάρχουν εισηγήσεις της υπηρεσίας.

 

                                                                                            ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Στη συζήτηση για το Μεγαβούνι ακούσαμε πάλι τα μεγάλα λόγια και σχέδια του δημάρχου για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σχεδόν 3 1\2 χρόνια στη διοίκηση του δήμου ο κ Παυλής, το μόνο έργο του στον τομέα, αυτό είναι η ανεξέλεγκτη χωματερή του Αγίου Βλάσση και τίποτε άλλο. Βαρεθήκαμε να ακούμε μόνο μεγάλες ιδέες, χωρίς να βλέπουμε ούτε ψήγματα έργου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.