Πολιτικη

"Δίκαιο το αίτημα για μονιμοποίηση των αναπληρωτών"

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών τονίζει ότι, η απόφαση του Δ.Σ υπονομεύει το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση των αναπληρωτών που εργάζονται στην εκπαίδευση.

"Με αφορμή την τελευταία απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς και τους αναπληρωτές συναδέλφους.

Η τελευταία απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς και τους αναπληρωτές συναδέλφους, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία (ΔΑΚΕ – Αδέσμευτοι), και είναι στην ίδια λογική της απόφασης της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, στην ουσία υπονομεύει το μόνο δίκαιο αίτημα που μπορεί να ενώσει όλους τους συναδέλφους, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Είναι αντίθετη με τα ίδια τα αιτήματα των αναπληρωτών στις κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία δασκάλων και καθηγητών, κόντρα στις ηγεσίες των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ που τις υπονόμευσαν με διάφορους τρόπους.

Είναι αντίθετη στα ίδια τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που πρέπει να έχουν τον εκπαιδευτικό τους από την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς στην τάξη.

Τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν στήριξαν την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ διότι αφενός δεν αμφισβητεί την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση, όπως, τα 27άρια τμήματα, το αυξημένο διδακτικό ωράριο, τις περικοπές στο ωρολόγιο πρόγραμμα γυμνασίου, τις συγχωνεύσεως και καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης, αλλά αφετέρου "αβαντάρει" τις επιδιώξεις του υπουργείου, αφού θέτει διαφόρων ειδών κριτήρια για τους υποτιθέμενους διορισμούς. Στην ουσία κατηγοριοποιούνται οι αναπληρωτές και η συγκέντρωση μορίων-προσόντων γίνεται προσωπική τους υπόθεση για να ξεπεράσουν τους άλλους συναδέλφους. Αντί να υπάρχει ένα αίτημα που θα ενώνει όλους τους αναπληρωτές υπάρχει αίτημα που τους διαχωρίζει σε ευνοημένους, λιγότερο ευνοημένους, άτυχους κλπ.

Η απόφαση αυτή, ανοίγει την κερκόπορτα για απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, αφού κάποιοι συνάδελφοι που δε "πληρούν τα κριτήρια" θα πεταχτούν εκτός εκπαίδευσης.

Επίσης αποδίδει τις πολιτικές ευθύνες μόνο στους "σημερινούς κυβερνώντες" αποσιωπώντας ότι το 3ο μνημόνιο που μιλάει για πάγωμα διορισμών το ψήφισαν επίσης εκτός από τη συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Είναι αντισυναδελφικό, συνδικαλιστικά ανήθικο, έστω και ένας συνάδελφος σε όλη την Ελλάδα πεταχτεί στο δρόμο μετά από χρόνια που γυρνάει με μια βαλίτσα στο χέρι από νησί σε νησί και από βουνό σε βουνό και με τη σφραγίδα τέτοιων αποφάσεων. Καλούμε τους μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους."

 

 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.