Πολιτικη

Οι κοριοί της Μεσσηνίας προκαλούν... αρρυθμία στην Περιφέρεια

Αποφασίστηκε να μην συζητηθεί το θέμα, λόγω της έρευνας των αρμοδίων αρχών που είναι σε εξέλιξη

Με μεγάλη παρουσία των εκπροσώπων περιφερειακών ΜΜΕ, ξεκίνησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 26ης Μαρτίου 2018, το οποίο ξεκίνησε, μέσα σε κλίμα έντασης, αμηχανίας και εκνευρισμού

Το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται στα θέματα της ημερησίας διατάξεως, φυσικά, αφού η πολιτική επικαιρότητα περιστρέφεται, όσον αφορά την Περιφέρεια, γύρω από την υπόθεση της καταγγελίας που έγινε από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση σχετικά με υποκλοπές τηλεφωνικών της συνδιαλέξεων.

Μέχρι τώρα, οι "παράπλευρες" συνέπειες της υπόθεσης, που έχει προκαλέσει "πονοκέφαλο" στην Περιφερειακή Αρχή, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παραίτηση του κ. Περικλή Μαντά από τη θέση Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη-αντικαταστάθηκε από τον κ. Αθανάσιο Γκίκα.

 

Ο κ. Μαντάς ανεξαρτητοποιήθηκε-με επίσημη επιστολή του στο Προεδρείο- και κατέλαβε τη θέση του, δίπλα στους εκπροσώπους της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση".

 

Το θέμα της παρακολούθησης, τέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα", κ. Πατσαρίνο, ο οποίος χαρακτήρισε "πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα δυσάρεστο" το περιστατικό και ζήτησε να συζητηθεί ως "κανονικό" θέμα, διότι άπτεται θεμάτων προσωπικής ελευθερίας και δημοκρατικής λειτουργίας στο πλαίσιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Επίσης, ο κ. Πατσαρίνος έθεσε και το θέμα που έχει προκύψει με τις ιδιοκτησίες στην περιοχή της Παλαιόχουνης, στη Μεγαλόπολη, όπου δηλαδή έχει χωροθετηθεί εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό.

 

Για το θέμα που προέκυψε στη Μεσσηνία, προσπάθησε να τοποθετηθεί και ο κ. Γόντικας, αλλά του αφαιρέθηκε ο λόγος, καθώς είχε ήδη παρουσιαστεί το θέμα-σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκο, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου.

 

Όπως αναμενόταν, ο κ. Στρατηγάκος πρότεινε να μην συζητηθεί το θέμα, προτού εκδοθεί κάποιο πόρισμα από τις αρμόδιες αρχές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

 

Αφού τοποθετήθηκε και ο κ. Περιφερειάρχης, μεταφέροντας την πολιτική άποψη για το θέμα της Περιφερειακής Αρχής- και ουσιαστικά δηλώνοντας πως το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί αυτή τη στιγμή αφού  διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, αποφασίστηκε η μη συζήτηση του θέματος.

 

Την ίδια "μοίρα" είχε και το θέμα του καθεστώτος ιδιοκτησιών στην Παλαιόχουνη.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πατσαρίνος δήλωσε πως η παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα" θα προβεί σε συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου το ζήτημα των υποκλοπών να "έλθει" ως τακτικό θέμα σε επόμενο Συμβούλιο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.