Πολιτικη

"Δυσάρεστη ημέρα για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου"

Η καταγγέλουσα της υπόθεσης των υποκλοπών, η κ.Έλενα Αλειφέρη -Καραθανάση, μπήκε στο στόχαστρο, όλων των στελεχών της Περιφερειακής Αρχής που μίλησαν στη σχετική συζήτηση

 Οι Αντιπεριφερειάρχες και απλοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Αρχής συμφώνησαν όλοι σε τρια σημεία: 

 

Πρώτο σημείο το γεγονός πως η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας έκανε λάθος, διαρρηγνύωντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης που χαρακτηρίζουν τις αρχές της "Νέας Πελοποννήσου", μη ενημερώνοντας τον κ. Τατούλη πριν καταγγείλει το γεγονός και, ουσιαστικά, διευκολύνοντας όσους ήθελαν ή θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για μικροπολιτικούς λόγους.

 

Δεύτερο σημείο το γεγονός πως η συνεδρίαση αποτελεί "δυσάρεστη" στιγμή για το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Τρίτο σημείο πως οφείλει η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας να παραιτηθεί.

 

Οπωσδήποτε, η κ. Αλειφέρη-Καραθανάση, που παρευρίσκετο στη συνεδρίαση, απάντησε σε όσα-όπως είπε- έχει "ακούσει" τον τελευταίο καιρό.

 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, λοιπόν, σε μια αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά τοποθέτηση, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

 Οφείλω να τοποθετηθώ συνολικά. Άκουσα πως στόχος της καταγγελίας που έκανα ήταν ο Περιφερειάρχης. Ο στόχος της καταγγελίας μου ήταν η προστασία η δική μου και του θεσμικού μου ρόλου. 

Δεν το ανέφερα γιατί αυτή την υποχρέωση είχα προς τις εισαγγελικές αρχές, ειδικά από τη στιγμή που είδα το όργανο της παρακολούθησής μου. Οι εισαγγελικές αρχές μου συνέστησαν μυστικότητα προς πάσα κατεύθυνση. 

Ακόμα και τώρα, δηλώνω πως είναι ατομικό μου δικαίωμα και μόνο εγώ είχα το δικαίωμα να απευθυνθώ στις αρμόδιες αρχές. Ο υπολογιστής στον οποίο βρέθηκε το "ύποπτο ξένο σώμα", μπήκε στο γραφείο μου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου. 

Πουθενά δεν είπα πως ήξερα εδώ και έξη μήνες την ύπαρξη τέτοιου μηχανισμού. Όντως αναζητούσα την αιτία διαρροών από το γραφείο μου, με συστηματικό τρόπο. Κι αυτό γιατί διαπίστωνα πως  Όλα αυτά μπορώ να τα αποδείξω. 

 

Λέγεται πως δεν εμπιστεύομαι τον Περιφερειάρχη. Ποιος δεν εμπιστεύεται τον άλλον; Τι προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής; 

 

Βλέπω πως διαμορφώνεται μια κατάσταση. Εγώ λέω πως αυτό είναι υπαρκτό γεγονός και άλλοι πως στόχος είναι ο Περιφερειάρχης. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο και θεωρώ πως στο θέμα αυτό δεν πρέπει να γίνει καμία εκμετάλλευση του θέματος από τον οιονδήποτε. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως μόνος του ο Περιφερειάρχης μπήκε στη θέση του "στόχου".

 

Επειδή άκουσα και για "εγκεφάλους", θέλω να πω πως δεν με καθοδηγεί κανένας "εγκέφαλος", ο δικός μου λειτουργεί ικανοποιητικά.

 

Νομίζω πως τόσο καιρό δεν υπήρχε θέμα "συλλογικότητας" από την πλευρά μου, όσον αφορά ζητήματα που αντιμετώπιζαν άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

 

Διαπίστωσα πως ανάμεσα σε αυτά που γίνονται στις εκτελεστικές επιτροπές και αυτά που δημοσιοποιούνται, υπάρχει απόσταση και όφειλα να προστατεύσω τον εαυτό μου.

 

Σε αυτό το έγκλημα υπάρχουν πειστήρια και τεκμήρια που δεν παραχαράσσονται ούτε.."οξειδώνονται". Και αυτά θα αποδειχθούν. Σαφώς, υπάρχουν και πολιτικά συμπεράσματα. 

 

Τελικά, δεν ξέρω ποια είναι η στάση του καθένα. Εγώ ξέρω πως ήμουν δεσμευμένη σε αυτό που μου επέβαλαν οι εισαγγελικές αρχές. Η αξιοπιστία μου απέναντί τους είναι το πρώτιστο θέμα και θα την υπερασπιστώ και τώρα.

 

Έχω περίσσευμα εντιμότητας και επιμένω σε αυτό. Μερικοί θα "σκύβουν" το κεφάλι για όσα λένε, μέσα σε λίγο καιρό. Η "επιθετικότητα" κάποιων συναδέλφων απέναντί μου, θα έχει δυσάρεστες συνέπειες γι' αυτούς.

 

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, για μένα. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.

 

Θα πω μόνο στον κ. Περιφερειάρχη πως δεν είχα δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα, παρότι είχα πολλές διαφωνίες σε θέματα λειτουργίας θεσμικής και καθημερινής, μες το πλαίσιο των καθηκόντων μου. Δεν δημοσιοποίησα ποτέ τις διαφωνίες μου, πάντοτε τις έθετα στο εσωτερικό της Περιφερειακής Αρχής.

 

Όλα θα κριθούν από την πορεία των ερευνών και της διαδικασίας.

 

Από την πλευρά του, ο ήδη παραιτηθείς-συνεπεία της υπόθεσης- πρώην Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μαντάς, τόνισε, στη δική του τοποθέτηση πως δεν υπήρξε "υπηρέτης" κανενός, πως αντιλαμβάνεται τη θέση του κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος, κατά τον κ. Μαντά, προσπαθεί να προστατεύσει πολιτικά τον εαυτό του, στοχοποιώντας άλλους- αλλά δεν την αποδέχεται, ενώ δήλωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί είναι υπεύθυνος απέναντι σε όσους τον εξέλεξαν πρώτο Περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.