Πολιτικη

Συνεργασία πολιτισμού μεταξύ Περιφέρειας και Κίνας

Συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κεντρικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, Ακαδημίας Ζωγραφικής και Εθνικού Μουσείου στο Πεκίνο.

"Συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κεντρικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, Ακαδημίας Ζωγραφικής και Εθνικού Μουσείου στο Πεκίνο. 

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, επισκέφτηκε την Κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών, την Ακαδημία Ζωγραφικής και το Εθνικό Μουσείο.

Στην Κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών, τον κ. Τατούλη υποδέχτηκε ο Πρόεδρός της, κ. Fan Di An. Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Fan Di An ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη για τη διοικητική λειτουργία της Ακαδημίας και για τους τομείς του πολιτισμού που αυτή ασχολείται.

Από μέρους του, ο κ. Τατούλης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Κίνα μπορούν να βαδίσουν σε κοινούς δρόμους στο χώρο του Πολιτισμού αφού και οι δύο πολιτισμοί, ο Ελληνικός και ο Κινεζικός, αποτελούν θεμελιωτές του Δυτικού και Ανατολικού Πολιτισμού αντίστοιχα, συνιστώντας με την αλληλεπίδρασή τους έναν Παγκόσμιο Πολιτισμό.

Επί τη βάσει αυτής της διαπίστωσης, οι κ.κ. Τατούλης και Fan Di An, συμφώνησαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών, για τη διεξαγωγή εκθέσεων σε Ελλάδα και Κίνα, με ανταλλαγές Ελλήνων και Κινέζων καλλιτεχνών. Ας σημειωθεί ότι φέτος η Ακαδημία συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης βρέθηκε στην Ακαδημία Ζωγραφικής όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρός της, κ. Wu Hong Liang. Ο κ. Τατούλης αφού ξεναγήθηκε στην Έκθεση της Ακαδημίας συμμετείχε σε διαβουλεύσεις με τη Διοίκησή της, παρουσία του κ. Wang Ming Ming, τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ακαδημίας και σημαντικό φίλο της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων, αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί στην Πελοπόννησο η Έκθεση του σημαντικού Κινέζου ζωγράφου Qi Baishi, πριν αυτή μεταφερθεί στην Έκθεση του Λιχτενστάιν που αποτελεί μεγάλο γεγονός, καθώς για πρώτη φορά θα εκτεθούν έργα του συγκεκριμένου ζωγράφου εκτός Κίνας.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεναγήθηκε στα σημαντικότερα εκθέματα του Εθνικού Μουσείου, το οποίο επισκέφτηκε μετά από επίσημη πρόσκλησή του."

 

 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.