Πολιτικη

Τσιαμούλος: Δεν πιστεύει κανείς τίποτα απ' όσα λέει ο κ. Παυλής (video)

Ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος, παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης την Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, στον arcadia938 στην εκπομπή του Γιώργου Ηλιόπουλου "Έι εσείς οι απ’ έξω".

Mε αφορμή το φυλλάδιο απολογισμού και προτάσεων της παράταξής του, που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, ο κ. Τσιαμούλος έκανε εκτενείς αναφορές στα προβλήματα καθημερινότητας που ταλανίζουν τους δημότες της Τρίπολης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, τα αδέσποτα, το τέλμα των πολιτιστικών δράσεων αλλά και οι ελλείψεις που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών του διευρυμένου Δήμου.

 

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα", πέρα από τη διατύπωση προτάσεων προς επίλυση των άνωθεν προβλημάτων, ανέφερε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας των αυτοδιοικητικών-και όχι μόνο-παραγόντων.

 

Ειδικότερα, ο κ. Τσιαμούλος, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

Στόχοι παράταξης 

 

 "Με το φυλλάδιο που μοιράσαμε θέλαμε να πούμε στον κόσμο τι κάναμε εμείς και όχι τι δεν έκανε η δημοτική Αρχή. Κάναμε προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα φέρουν την επανάσταση του αυτονόητου".

 

"Η παράταξη "Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα" θα διεκδικήσει το δήμο Τρίπολης και το 2019. Σε αυτό τον τόπο χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν τη φρεσκάδα, τη γνώση, την εμπειρία και έχουν καθαρό σημείο αναφοράς. Τις εκλογές τις έχουν ταυτίσει όλοι με το "βρώμικο". Το μέλλον δε θα μας το χαρίσει κανείς...Θα το κατακτήσουμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στον τόπο μας. Για την Τρίπολη και τους πολίτες της θα αλλάξουμε τα δεδομένα. Οι προεκλογικές προγραμματικές συμφωνίες είναι μακρυά από εμένα και την παράταξη."

 

Διαχείριση απορριμμάτων

 

"Υποβάλαμε μία τεχνική πρόταση για την διαχείριση των απορριμμάτων, για την οποία ο δημότης δεν χρεώθηκε ούτε 1 ευρώ.  Επί της ουσίας, είναι η ίδια πρόταση που έφερε αργότερα ο κ. Παυλής, με κόστος 60.000 ευρώ για τους πολίτες! Έχουμε μία χωματερή που είναι παράνομη. Ο κ. Παυλής είχε τέσσερις λύσεις στο τσεπάκι του...Ο δήμος μας, οι δημότες δηλαδή, πληρώνει πρόστιμα για τις χωματερές της Αγίας Τριάδας και του Άγιου Βλάση. Οι χωματερές θα έπρεπε να έχουν κλείσει σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Το έργο στο Μεγαβούνι θα είναι το βατερλώ του κ. Παυλή. Οι εκκρεμότητες που θα αφήσει ο κ. Παυλής θα είναι μεγάλες και θα έχει χαθεί μία 5ετία."

 

Χωριά Δήμου Τρίπολης

 

 "Είναι γεγονός ότι τα χωριά μας είναι από τους σημαντικούς τομείς. Έχουμε κάνει εισηγήσεις για πολλά θέματα, όπως για τη διάνοιξη των αγροτικών οδών, τη δωρεάν πρόσβαση στο internet για όλα τα χωριά, την καθαριότητα και το φωτισμό στα χωριά και φυσικά τη σηματοδότηση στην είσοδο των χωριών. Τα χωριά μας έχουν μία σειρά από προβλήματα που παραμένουν άλυτα. Πορεύονται στο μέλλον χωρίς σχέδιο. Η σημερινή δημοτική Αρχή αφομοιώθηκε από το "σύστημα εξουσίας" και αποδείχτηκε κατώτερη των συνθηκών."

 

Αδέσποτα ζώα

 

"Το θέμα των αδέσποτων ζώων έχει εξελιχθεί στην πόλη μας σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, όταν άλλες πόλεις το έχουν λύσει. Ζητήσαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να διοργανώσει εκδήλωση σε συνεργασία με τις φιλοζωικές για να ενημερωθούν οι φορείς και οι πολίτες. Οι προτάσεις μας συμβάλλουν στην περίθαλψη, στην υγιεινή και στην ασφάλεια ώστε να λειτουργεί καλύτερα η πόλη μας. Πρέπει να γίνει καταγραφή των αδέσποτων ζώων, να έχουν βιβλιάρια υγείας, να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι φιλοξενίας και τέλος να δοθούν κίνητρα υιοθεσίας των αδέσποτων."

 

 Απάντηση σε δηλώσεις του κ. Παυλή

 

 "Έχω πάρα πολλούς επικοινωνιολόγους. Είναι όλοι αυτοί που ψήφισαν την παράταξη. Ο κ. Παυλής χάνει την ψυχραιμία του και αυτό είναι κακός σύμβουλος. Στο τέλος όλοι θα κριθούμε. Πάντως, επαναλαμβάνω πως από εδώ και πέρα, δεν θα ανεχτούμε άλλα ψέμματα. Θα τους ξεμπροστιάζουμε."

 

 Οικονομικός έλεγχος ΚΕΔΗΤ

 

"Δεν πιστεύω τίποτε απ' όσα λέει ο κ. Δήμαρχος για την ανάθεση του ελέγχου σε ορκωτούς λογιστές, μέσω δημοτικού συμβουλίου. Ξέρουν πολύ καλά τι θα βρουν, γι' αυτό και δεν επιθυμούν να γίνει έλεγχος. Αυτό πιστεύουν και οι πολίτες."

 

Πολιτιστική Στρατηγική

 

 "Η ΚΕΔΕ (σ.σ Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) και η Επιτροπή στην οποία ανήκω, εντάσσεται στις τρεις ενότητες παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού. Στόχος μας είναι να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου για οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να κινητοποιούνται εθελοντικές ομάδες δράσεων, όπως αυτή με το ΚΕΔΜΟΠ. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τους εθελοντές. Ο θεσμός της "Λευκής Νύχτας" δεν  ανήκει αποκλειστικά στη δημοτική Αρχή. Εμπλέκονται πολλοί φορείς. Επιπλέον, πρέπει να δημιουργηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης και να αξιοποιηθούν τουριστικά τα ιστορικά μνημεία. Ζήτησα από τον κ. Βρέντα, που είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, να μας πει τι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει στην Τρίπολη πολιτιστικά."

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τσιαμούλου..

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.