Πολιτικη

Βορίδης από Τρίπολη: "Θα καταργήσουμε την απλή αναλογική" (video)

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης, βρέθηκε στην Τρίπολη, ενόψει της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Συνέλευσης του Νομού Αρκαδίας.

Την Τρίτη (24/4), συνεδρίασε η Νομαρχιακή Συνέλευση του Νομού Αρκαδίας και ο κ. Βορίδης έδωσε το παρών ως Κεντρικό Ομιλητής - Συντονιστής της Συζήτησης.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ αρχικά αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες των περιφερειακών τομεάρχων. Ο κ Βορίδης είπε χαρακτηριστικά:

"Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ, εκτός από τους τομεάρχες βουλευτές που έχουν τοπική ευθύνη, έχουν ορισθεί βουλευτές οι οποίοι έχουν τοπική ευθύνη. Ο σκοπός αυτής της αναθέσεως έχει σαφής αρμοδιότητες. Η πρώτη αρμοδιότητά τους είναι, να συγκεντρώσουν στοιχεία για τις απαραίτητες υποδομές κάθε Νομού. Η δεύτερη αρμοδιότητα είναι πως, οι περιφερειακοί τομεράρχες έχουν την ευθύνη να αξιολογήσουν τις συνθήκες για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση."

 

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο εκλογικό σύστημα, και είπε τα εξής:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στο σύστημα της αναλογικότητας, γιατί έχει μηδενική παρουσία αυτοδιοικητικών στελεχών μέσα στην αυτοδιοίκηση και στην πραγματικότητα θα καταστήσει εξαρτώμενες τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Με αυτή την κατάσταση, θα είναι υποχρεωτική μια διαρκής συναλλαγή, εις βάρος των πολιτών." 

Και συμπλήρωσε λέγοντας πως: "Tο πρώτο πράγμα που θα κάνει η Κυβέρνηση της ΝΔ, είναι να καταργήσει τον νόμο της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση και να επαναφέρει το προηγούμενο εκλογικό σύστημα."

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.