Πολιτικη

"Πάγιο αίτημα η αξιοποίηση των υπογείων του Δικαστηρίου Τρίπολης"

Μετά το πέρας των διθυραμβικών δηλώσεων και την παραλαβή των αιθουσών του υπογείου του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" θέλει να εκφράσει την ικανοποίηση της για αυτή τη θετική εξέλιξη.

Το γεγονός όμως ότι η διοίκηση του δήμου δεν ενημέρωσε την παράταξη μας, που τόσο έχει συμβάλει σε αυτή την εξέλιξη, ενέχει ίσως κάποια σκοπιμότητα οικειοποίησης του έργου. 

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι οι διαδικασίες κινήθηκαν ακόμα πιο γρήγορα ύστερα από το 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που έγινε στην Τρίπολη, όπου δια στόματος πρωθυπουργού τέθηκε η υλοποίηση του έργου.

Να αναφέρουμε ότι η αξιοποίηση των υπογείων είναι πάγιο αίτημα των συλλογικοτήτων ήδη από τις δεκαετίες του '80-'90.

Η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" με επιμονή επανεκκίνησε το ζήτημα και έτρεξε τις διαδικασίες  και απευθύνθηκε στο αρμόδιο υπουργείο έτσι ώστε  να αναλάβει δράση, προκειμένου να εκπονηθεί ένα πλάνο εργασιών.

Η επικεφαλής της παράταξης Αντωνία Γιαννούλη και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάζαρης αγόγγυστα έθεταν το θέμα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με τέτοια συχνότητα η οποία ίσως ήταν και κουραστική για κάποιους αλλά όπως αποδεικνύεται ο επιμένων νικά.

Σκοπός τώρα είναι να γίνει η συντήρηση και από τα λόγια να περάσουμε στην πράξη, καθώς ο χρόνος πιέζει και το μνημείο κινδυνεύει να καταστραφεί από το πέρας του χρόνου.

Η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" πιστεύει ότι ο ιερός τόπος της Τρίπολης πρέπει να λάβει μια ξεχωριστή θέση στην κοιτίδα πολιτισμού της χώρας και σίγουρα η ίδρυση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Μνήμης, εκεί όπου κρατούνταν οι συμπατριώτες μας από τους Γερμανούς, αλλά και κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, λίγο πριν τους εκτελέσουν, θα προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία.

 

Για την παράταξη "Μαντινειακή Συμπολιτεία"

Αντωνία Γιαννούλη

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.