Πολιτικη

Επίσκεψη στις φυλακές και στo δικαστήριo Τρίπολης (photos)

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 30.4.2018, επισκέφθηκε τις φυλακές Τρίπολης, όπου συναντήθηκε και είχε διαλογική συζήτηση με το διευθυντή και το προσωπικό της, αλλά και με κρατούμενους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Δικαστήρια στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με δικαστικούς υπαλλήλους και με τον πρόεδρο και μέλη του συλλόγου τους.  

1) Κατά την επίσκεψή του στις φυλακές, ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για το σωφρονιστικό σύστημα και ειδικότερα την αποσυμφόρηση των φυλακών και τον εξανθρωπισμό τους.

Ο διευθυντής και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αφού υπογράμμισαν τη βελτίωση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια με την αποσυμφόρηση και τις επισκευές των κτιριακών εγκαταστάσεων, επεσήμαναν την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της υλικοτεχνικής υποδομής, δεδομένης της παλαιότητας των φυλακών Τρίπολης. Ταυτόχρονα, ζήτησαν την πρόσληψη προσωπικού, διότι το υπάρχον δεν επαρκεί.    

Οι εξωτερικοί φρουροί επιπλέον έθεσαν και το ζήτημα του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος, η χορήγηση του οποίου πρέπει να συνεχιστεί υπό τους ίδιους όρους, στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης του καθεστώτος των επιδομάτων. 

Τέλος, επεσήμαναν ότι το για το νέο κατάστημα κράτησης Πελοποννήσου, έχουν προταθεί χώροι στην Αρκαδία που προσφέρονται γι΄ αυτό το σκοπό.  

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης (υποστηρικτικών των κρατουμένων) κινήσεων και εκδηλώσεων με τη σύμπραξη της τοπικής κοινωνίας, ώστε ο σωφρονισμός να έχει και τη διάσταση της προετοιμασίας επανένταξής τους στο κοινωνικό σύνολο.   

Τέλος, συμφωνώντας με τα αιτήματα του διευθυντή και των υπαλλήλων, ανέφερε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα προώθησής τους, δεδομένου ότι είναι δίκαια. Το ίδιο ισχύει και για το νέο κατάστημα κράτησης Πελοποννήσου.  

   

2) Κατά την επίσκεψή του στα δικαστήρια, ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για τη δικαιοσύνη και ιδίως την επιτάχυνση απονομής της.

Υπογράμμισε τις υφιστάμενες δυσκολίες, των οποίων έχει άμεση γνώση λόγω της ιδιότητάς του ως δικηγόρου. 

Οι δικαστικοί υπάλληλοι επεσήμαναν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης της προκήρυξης για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων. Κυρίως δε, την πρόσληψη υπαλλήλων στο χώρο των Ειρηνοδικείων που είναι υποστελεχωμένα, (και) λόγω της αύξησης του αντικειμένου τους (υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ).     

Τέλος, αναφέρθηκαν στην απουσία φύλαξης του δικαστικού μεγάρου

Ο Γιώργος Παπαηλιού, συμφωνώντας με τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων, ανέφερε ότι θα καταβάλει προσπάθεια, ώστε αυτά να επιλυθούν. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.