Πολιτικη

Δημοτικό Συμβούλιο: "Εκτονωθήκατε, κύριοι; Συνεχίζουμε.." (photos)

Οι καθιερωμένες ερωτήσεις των μειοψηφιών του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης προς τη δημοτική αρχή οδήγησαν στην παραπάνω "ατάκα" του Προέδρου, κ. Κακλαμάνου, στη συνεδρίαση της 2ας Μαϊου 2018

Ως είθισται, το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε, ουσιαστικά, με τη διαδικασία των ερωτήσεων προς τη δημοτική αρχή.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ρώτησε πότε, επιτέλους, θα κάνει απολογισμό η δημοτική αρχή ενώ έκανε αναφορά στις δηλώσεις του κ. Δημάρχου περί υπαιτιότητας του κ. Σμυρνιώτη για τα προβλήματα που υφίστανται όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια", ενώ προσέθεσε "καιρός να σοβαρευτείτε και να ασχοληθείτε σοβαρά με το πρόβλημα. Εμείς "διώξαμε" τόνους σκουπιδιών από την Τρίπολη, εσείς ούτε κιλό. "

 

Ο κ. Παυλής απάντησε πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει πάλι η συζήτηση, ενώ δήλωσε πως "όλοι αγωνιούμε για τα απορρίμματα και μέσα στη χρονιά θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις με τους ΧΑΔΑ. Το τι θα γίνει στο Μεγαβούνι, θα το δείτε. Δεν είναι δυνατόν να λέτε εσείς, κ. Σμυρνιώτη, τέτοια πράγματα, μετά από 7-8 χρόνια. Αυτό που επιθυμείτε διακαώς είναι να μη γίνει τίποτε με τα σκουπίδια. Να έχετε υπόψη σας πως όπως είμαστε τώρα, θα είμαστε και στην επόμενη θητεία."

Ο κ. Τζιούμης κατηγόρησε το Δήμαρχο για "ανικανότητα" και "πλήρη εγκατάλειψη της πόλης". Ο κ. Τζιούμης έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα, για τα οποία είχε προσκομίσει και φωτογραφικό υλικό. Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιούμης ρώτησε τι γίνεται με την πάγια προκαταβολή που προβλέπεται να δίνεται στους Προέδρους των Τ.Κ., η οποία, όπως είχε αποφασίσει η δημοτική αρχή, δεν αποδίδεται για να χρησιμοποιηθεί αλλού-συγκεκριμένα, στη μίσθωση χειριστών-οδηγών  γκρέηντερ.

 

Ο κ. Δήμαρχος είπε πως η πάγια προκαταβολή θα επιστρέψει στους Προέδρους εν ευθέτω χρόνω. Όσον αφορά την "εγκατάλειψη" της πόλης και, ειδικά, την κοπή χόρτων σε σημεία του διευρυμένου δήμου, ο κ. Παυλής είπε πως τα χρήματα γι' αυτή τη δουλειά είναι συγκεκριμένα και άρα πρέπει να γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός από την αρμόδια υπηρεσία, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητο να γίνεται συνέχεια η ίδια εργασία. 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Δημάρχου, υπήρξε έντονη αντίδραση του κ. Τζιούμη, ο οποίος δήλωσε πως ο κ. Δήμαρχος "κοροϊδεύει τους συμβούλους και χρήζει άλλης αντιμετώπισης". Ενώ και ο κ. Τσιαμούλος δήλωσε " κ. Δήμαρχε τα ίδια λέτε τρία χρόνια".

 

Τέλος, γι' άλλη μια φορά, η αντιπαράθεση οδήγησε στην "κλασσική" κορύφωση μεταξύ των κ. Τζιούμη και Κακλαμάνου, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρέμβαση και από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Θεοδωρακόπουλο, σχετικά με την κατάσταση του Δημοτικού Αθλητικού Τρίπολης..

 

Nα σημειώσουμε πως θίχτηκε και το ζήτημα που αφορά τη νέα πρόβλεψη του Υπουργείου Παιδείας περί εισαγωγής των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών σε παιδικούς. Ειδικότερα, η ερώτηση της κ. Χριστίνας Ζαμπαθά, συμβούλου της παράταξης του κ. Σμυρνιώτη, εξέφρασε την αγωνία της για το προσωπικό που απασχολείται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικά στους παιδικούς σταθμούς, καθώς τα προνήπια θα "διοχετεύονται" νωρίτερα στη δημόσια εκπαίδευση. Οι κ. Βρέντας και Καραλής δήλωσαν πως υπάρχει συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας και όλα τα στοιχεία αλλά και οι δράσεις που θα λάβουν χώρα για να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.