Πολιτικη

Η αποκομιδή των απορριμμάτων στα χωριά του Δήμου Τρίπολης

Το τέταρτο θέμα του δημοτικού συμβουλίου της Τρίπολης στις 2 Μαϊου 2018 αφορούσε, ουσιαστικά, την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες, λόγω αδυναμίας των υπηρεσιών του Δήμου να τις εκτελέσουν

Πρόκειται για την, μέχρι πρότινος, "κλασική" διαδικασία που ακολουθήθηκε από την αρχή εφαρμογής της "Καλλικρατικής" μεταρρύθμισης και τη διεύρυνση του Δήμου Τρίπολης.

Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι καθαριότητας-και όχι συμβασιούχοι- στους Ο.Τ.Α α' βαθμού και η συνακόλουθη καθυστέρηση της διαδικασίας αυτής, έχουν οδηγήσει και το Δήμο Τρίπολης σε αδιέξοδο.

 

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο, κατά πρόσφατη δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Παπαδημητρίου, απαγορεύει την ανάθεση σε ιδιώτες υπηρεσιών καθαριότητας. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Παπαδημητρίου, στις 2 Μαϊου,  υπήρξε άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που θα δίνονταν στους μόνιμους υπαλλήλους καθαριότητας σε ιδιώτες. Όπως δήλωσε και ο κ. Δήμαρχος, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε πως η καθυστέρηση στην αποκομιδή των απορριμμάτων στα χωριά είναι, πρωτίστως, ευθύνη της δημοτικής αρχής καθώς νομοθετική ρύθμιση για απαγόρευση σύναψης συμβάσεως με ιδιώτες ενόψει της πρόσληψης μονίμου προσωπικού, δεν υπήρχε. 

 

Ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε πως ο κ. Σμυρνιώτης είναι ανακριβής.

 

Ο κ. Τσιαμούλος αμφισβήτησε πως ,διαχρονικά, τα λεγόμενα "αναταποδοτικά τέλη" για την καθαριότητα πήγαιναν όντως σε αυτή τη λειτουργία, λέγοντας "εδώ έχει γίνε..πάρτυ!"

 

Μετά από ψηφοφορία, εγκρίθηκε το θέμα και, απ' ότι φαίνεται, σύντομα θα υπάρξει αποκομιδή των απορριμμάτων στα χωριά.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.