Πολιτικη

Οδυσσέας: "Στο twitter έγραψα την άποψή μου και ισχύει"

Σε τηλεοπτική εκπομπή αθηναϊκού μέσου ενημέρωσης ήταν προσκεκλημένος στις 4 Μαΐου 2018, ο Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Κωνσταντινόπουλος

 

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ζευγάρια ατόμων του ιδίου φύλου και τη διαδικτυακή του αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανέφερε πως εμμένει στην άποψή του.

Ειδικότερα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως δεν θα πρέπει η αντιπολίτευση να δίνει.. "χείρα βοηθείας" στην κυβερνητική πλειοψηφία, όταν η τελευταία αντιμετωπίζει διαφοροποιήσεις στελεχών της σε νομοσχέδια, όπως αυτό για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. 

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως δεν μπορεί ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ να τα "βρίσκουν" σε νομοσχέδια όπως αυτό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, όπου υπάρχει μεγάλο οικονομικό διακύβευμα, και, την ίδια στιγμή, να διαφωνούν σε θέματα όπως αυτό της αναδοχής, για λόγους καθαρά μικροπολιτικούς.

 

Βασικά σημεία συνέντευξης:

 

Για το θέμα της αναδοχής παιδιών:

Με τον κ.Βενιζέλο έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα, και η διαφωνία μας εκφράστηκε δημόσια. Ο κ.Βενιζέλος είναι τέως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξα στενός συνεργάτης του, γνωρίζουμε καλά ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Συχνά βάζει θέματα δημοκρατικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δυστυχώς όμως δεν έρχεται στις συνεδριάσεις.

Η παράταξή μας έχει ψηφίσει όλες τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις – και το σύμφωνο συμβίωσης. Όμως έχω συγκεκριμένη άποψη για την αντιπολιτευτική μας τακτική στο εξής: δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στον κ.Καμμένο και στον κ.Τσίπρα να είναι συνεννοημένοι και να εμφανίζονται μαζί στις «μπίζνες» των δισεκατομμυρίων όπως η ΔΕΗ, και χώρια σε θέματα δικαιωμάτων, μόνο και μόνο για να κατασκευάζουν κομματικά ακροατήρια. Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό να καταδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία και να φύγουν τώρα από την Κυβέρνηση.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει επιλεκτικά ευαίσθητοι και επιλεκτικά «ανθρωπιστές». Με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, η ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά είναι η πρώτη υπερφορολογημένη σε ολόκληρη την Ευρώπη, με συνέπεια την τεράστια υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, δικαιωμάτων και ελευθεριών των μελών της – ειδικά των παιδιών. Θυμήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα χθες, όμως τα ξεχνούν κάθε φορά που ψηφίζουν περικοπές μισθών και συντάξεων, κάθε φορά που καταπατάται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, κάθε φορά που κατασυκοφαντείται ένας πολίτης – οποιοσδήποτε πολίτης, ένας επιχειρηματίας χθες, ένας δημοσιογράφος σήμερα, ένας Βουλευτής αύριο – από επίσημα δελτία τύπου της Κυβέρνησης.

Όσον αφορά το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, σέβομαι τις απόψεις που έχουν ακουστεί, η δική μου όμως είναι διαφορετική: πρώτον, αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις είναι διπλάσιες από τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως ο κρατικός μηχανισμός αποτρέπει τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι χιλιάδες αιτήσεις τεκνοθεσίας που εκκρεμούν – και το πρόβλημα αυτό εκφράστηκε ξεκάθαρα από όλους τους φορείς κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής. Δεύτερον, εκτός από τα ατομικά δικαιώματα των ενηλίκων υποψήφιων γονέων, θα πρέπει να προστατεύεται και η ελευθερία επιλογής του ανήλικου όσον αφορά το μέλλον του – και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία εν προκειμένω. Πάνω απ’όλα όμως, θα πρέπει να έχει προηγηθεί εκτενής και ενδελεχής έρευνα επί του θέματος και όχι να νομοθετούμε με προχειρότητα για τόσο ευαίσθητα θέματα.

Για τα σενάρια συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με το ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν κάναμε όλη αυτή την προσπάθεια για την ενοποίηση του πολιτικού μας χώρου και την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής, μόνο και μόνο για να γίνουμε «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Διεκδικούμε να γίνουμε ο προοδευτικός πόλος διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ. Εξάλλου, να είστε βέβαιοι πως τα ποσοστά που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές δεν θα τα πιστεύουν ούτε τα δικά του στελέχη.

Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος. Και αφού και τα δύο κόμματα πασχίζουν να μας «φλερτάρουν» και να έρθουν κοντά μας, τότε καλύτερα οι πολίτες να ψηφίσουν απευθείας εμάς.

Στη Λέσβο, η εικόνα ήταν ξεκάθαρη: η αντίστροφη μέτρηση για τον Πρωθυπουργό και το ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει. Δεν θα κάνουν εκλογές, αλλά ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει. Εξάλλου, ο κ.Τσακαλώτος «καθάρισε» το σενάριο της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια Τσίπρα-Καμμένου: και οι συντάξεις θα περικοπούν και οι εντολές του ΔΝΤ θα ακολουθηθούν κατά γράμμα.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά εκλογές γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν το σχέδιο κάθε κόμματος για το άμεσο μέλλον. Αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση έχει αναλάβει για τη χώρα δεσμεύσεις με συγκεκριμένο σχέδιο που έχει καταθέσει στις Βρυξέλλες, όμως δεν το γνωρίζει η Βουλή! Εμείς δεν μπορούμε να προκαλέσουμε εκλογές, αλλά το πολιτικό μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο προς όλους: Θα πορευθούμε αυτόνομα και αυτοδύναμα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.