Πολιτικη

"Ένα απόλυτο μηδενικό το έργο της δημοτικής αρχής Τρίπολης"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο", στις 4 Μαΐου 2018, κ. Κώστας Τζιούμης, σχετικά με τα θέματα που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης κατά τη συνεδρίαση του στις 2 Μαΐου

 

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λοιπόν, ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αύριο",  κύριος Κώστας Τζιούμης έθεσε τα εξής ζητήματα:

 

Καθημερινότητα του πολίτη

Στα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, το έργο της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζεται από ένα απόλυτο μηδενικό. Καθημερινά όλοι μας και φυσικά οι δημότες είμαστε μάρτυρες της πλήρους εγκατάλειψης της πόλης και των χωριών. Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα των τελευταίων ημερών, το οποίο βέβαια αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό, όλων αυτών που διαπιστώνουμε καθημερινά.

Προ ημερών, στο Χρυσοβίτσι, έγινε μία πολύ καλή εκδήλωση, τα εγκαίνια του περιβόλου της ιστορικής εκκλησίας της Παναγίας, προσφορά του εφοπλιστού κυρίου Μαρτίνου, με την παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,  κύριου Παυλόπουλου.  Η διαμόρφωση του περιβόλου ήταν, πράγματι, πολύ ωραία, όμως το δημοτικό σχολείο που ανήκει στο δήμο και είναι στην πρόσοψη της  πλατείας ήταν σε άθλια κατάσταση με τοίχους μαυρισμένους απ’την υγρασία και τζάμια, στα παράθυρα, σπασμένα. Είναι δυνατόν η διοίκηση του δήμου που βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες εκεί, για να προετοιμάσει την εκδήλωση στο σημείο, να μην έχει δει και διορθώσει αυτά τα προβλήματα και αυτή η εικόνα του δήμου μας να μεταφέρεται, μέσω της τηλεόρασης, σε όλη τη χώρα;

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο Μερκοβούνι που εόρταζε ο νεομάρτυρας Δημήτριος και στην περιφορά της εικόνας όλοι οι παρευρισκόμενοι αντίκριζαν την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής πνιγμένο κυριολεκτικά από τα χορτάρια. Τόσο δύσκολο ήταν να έχουν κόψει τις προηγούμενες μέρες τα χορτάρια;

Είναι δυνατόν η Καλαβρύτων που είναι μία από τις εισόδους της πόλης μας, κάτω από τα δέντρα να είναι γεμάτη χορτάρια και να μην έχουν στείλει έναν εργάτη να τα κόψει; Στα σχολεία μας να είναι  οι μπασκέτες σπασμένες και να μην ενδιαφέρεται κανένας;

Όλα αυτά, και αλλά πολλά που παρατηρούμε καθημερινά, όπως πινακίδες με αυτοκόλλητα πάνω, λακκούβες στους δρόμους ,καθαριότητα κ.λ.π  είναι δείγματα μιας δημοτικής αρχής ανίκανης που έχει εγκαταλείψει την πόλη και τα χωριά μας στη μοίρα τους.

Και βέβαια αυτοί γνωρίζουν ,πολύ καλά ότι ένας χρόνος τους έμεινε ακόμη στην διοίκηση του δήμου, όμως οφείλουν έστω και την τελευταία ώρα να μην υποβαθμίζουν άλλο την πόλη και τα χωριά μας.

          

Τηλεφωνική γραμμή του πολίτη

 Αντίστοιχο θέμα, είναι το θέμα της πενταψήφιας τηλεφωνικής γραμμής του δημότη, η οποία χρησιμοποιείται για να καταθέτουν οι πολίτες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να παρεμβαίνει η εκάστοτε δημοτική αρχή να τα  διορθώνει. Για την υπηρεσία αυτή, ο δήμος έχει πληρώσει το τελευταίο διάστημα, τουλάχιστον 25 με 30.000 € και δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι εξυπηρετούνται οι πολίτες. Αυτό βέβαια γίνεται γιατί οι πολίτες ακόμα και όταν χρησιμοποιούν την τηλεφωνική γραμμή ή απευθύνονται με οποιοδήποτε τρόπο στο δήμο, δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην επίλυση των προβλημάτων τους και γι’ αυτό ακριβώς έχουν σταματήσει να την χρησιμοποιούν.

 

 

Πάγια προκαταβολή των προέδρων

Άλλο θέμα που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξής μας, έχει να κάνει με την πάγια προκαταβολή των προέδρων των χωριών μας όπου από πέρυσι το καλοκαίρι, ο κύριος δήμαρχος, είχε παρακρατήσει τα 500 από τα 1000 €, υποτίθεται για να πληρώσουμε οδηγούς σε γκρέιντερ για την αγροτική οδοποιία. Ένα σχεδόν χρόνο μετά σε κανένα χωριό δεν έχει εμφανιστεί γκρέιντερ και βέβαια τα χρήματα δεν αποδόθηκαν  στους προέδρους. 

 

Προνήπια

Σύμφωνα με  νόμο που  ψηφίσθηκε πρόσφατα, υποχρεούνται τα προνήπια να πηγαίνουν στα νηπιαγωγεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι στις δομές του Δήμου. Ο νόμος δίνει  το δικαίωμα αυτό να εφαρμοστεί σε βάθος τριετίας.

Η δημοτική αρχή, χωρίς καμιά συνεννόηση, συμφώνησε, όπως μας ενημέρωσε ο κύριος αντιδήμαρχος,  με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση να εφαρμοστεί αυτό από τη φετινή χρονιά. Ζητήσαμε λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο, το θέμα αυτό να συζητηθεί διεξοδικά μεταξύ των  παρατάξεων, αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, γιατί πιθανόν με το να φύγουν τα μισά και παραπάνω προνήπια από τις δομές του Δήμου, να  υπάρχει κίνδυνος και κάποιες δομές του δήμου να κλείσουν, αλλά και εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους.

Συμφωνήσαμε λοιπόν, την επόμενη εβδομάδα, να γίνει μια συνάντηση όλων των αρμοδίων με τις παρατάξεις, ώστε να εκτιμήσουμε ακριβώς τους παραπάνω κινδύνους και να δούμε πως θα διευθετηθεί αυτό το θέμα. Αυτό έγινε αποδεκτό από τον κύριο δήμαρχο, αλλά για μία ακόμη φορά λειτούργησαν χωρίς καμιά συνεννόηση και εκ των υστέρων προσπαθούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.

 

(Δελτίο Τύπου)

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.