Πολιτικη

Βλάσης: Αντίθετος στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια (video)

Την αντίθεσή του στo άρθρο 8 του σχεδίου Νόμου: "Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας", που επιτρέπει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης αναγνώρισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση των θεσμών της υιοθεσίας και της αναδοχής στη χώρα μας, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 2000 - 3.000 παιδιά διαβιούν σε ιδρύματα και μόλις το 10% περνούν σε αναδοχή. Αντίστοιχη κατάσταση παρατηρείται και στις υιοθεσίες με μόλις 221 πράξεις υιοθεσίας το 2016.

Όπως τόνισε ο κ. Βλάσης το εν λόγω Σ/Ν έχει θετικά στοιχεία, χωρίς ωστόσο να επιλύει χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες του συστήματος που δημιουργούν καθυστερήσεις και μπλοκάρουν τις διαδικασίες.

Η κριτική του κ. Βλάση επικεντρώθηκε στο άρθρο 8, που επιτρέπει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, για την οποία ο βουλευτής τόνισε: "Πρώτο μέλημα είναι το παιδί, το καλύτερο συμφέρον του παιδιού. Δεν είναι η επιθυμία των υποψήφιων αναδόχων. Η ρύθμιση του άρθρου 8 έχει νομικές, κοινωνικές, παιδαγωγικές και ψυχολογικές προεκτάσεις, που δεν προασπίζουν το συμφέρον των ίδιων των παιδιών. Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά επιλέγει να μην αφουγκραστεί τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας, της Εκκλησίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων".

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο κ. Βλάσης ρώτησε ευθέως τους συναδέλφους του Βουλευτές: "Θα αλλάζατε σήμερα τους 2 γονείς σας με ένα ομόφυλο ζευγάρι αναδόχων;"

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βλάσης, ο στόχος του εν λόγω Σ/Ν θα έπρεπε να είναι η αποϊδρυματικοποίηση των παιδιών υπό τους βέλτιστους όρους και όχι μια ασύμφορη και επικίνδυνη για το μέλλον ενός παιδιού αναδοχή, που το μόνο που κάνει είναι να αποσυντονίσει τους Έλληνες από τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν και να εξυπηρετήσει την επικοινωνιακή στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

(Δελτίο Τύπου)

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.