Πολιτικη

Οδυσσέας: Εμείς το "όχι" δεν το κάνουμε "ναι"

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Οδ.Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της Κυβέρνησης.

"Έχω να πω στην Κυβέρνηση, στους σοσιαλιστές της Ευρώπης και σε όλους ότι εμείς το “όχι”, δεν το κάνουμε “ναι”"

"Δεν μπορούμε να γυρίσουμε ξανά στις πλατείες των αγανακτισμένων που ξεκίνησε η ΝΔ και το τερμάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας το σύνθημα “η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73” και γιγάντωσε τους Νεοναζί"

"Τα στελέχη που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ ήταν το ΠΑΣΟΚ της καρέκλας. Το γνωρίζει ο Ελληνικός λαός"

Ο κ. Σταθάκης έθεσε ένα θέμα συγκυρίας και ρώτησε τη ΝΔ τι θα έκανε αν ήταν Κυβέρνηση. Σας ρωτώ, εάν το 2010 το ΣΥΡΙΖΑ ήταν Κυβέρνηση θα ψήφιζε το μνημόνιο;

Εμείς θέλουμε να υπάρξει συμφωνία και υπήρχαν οι προϋποθέσεις γι αυτό. Αναλύσαμε όμως σε ποια σημεία η συμφωνία είναι κακή και το λόγο που δε θα συναινέσουμε σε αυτό λάθος που είναι απέναντι στα εθνικά συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι διχάζει το λαό λέγοντας της ότι η Κυβέρνηση εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Σκοπίων. Μα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε ότι εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της Μέρκελ; Πόσο μοιάζετε! Αν θέλετε εθνική συνεννόηση, εάν θέλετε να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε ξανά στις πλατείες των αγανακτισμένων που ξεκίνησε η ΝΔ και το τερμάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας το σύνθημα «η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73» και γιγάντωσε τους Νεοναζί.

Έχω να πω στην Κυβέρνηση, στους σοσιαλιστές της Ευρώπης και σε όλους ότι εμείς το «όχι», δεν το κάνουμε "ναι". Πριν γίνουν συστάσεις προς το Κίνημα Αλλαγής, ας γίνουν πρώτα συστάσεις στους εταίρους τους στη Γερμανία που συγκυβερνούν με τη Μέρκελ.

Δεν πήγε το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ κ. Κικίλια στο ΣΥΡΙΖΑ. Πατριώτης είναι αυτός που μένει στα δύσκολα. Πατριώτης είναι αυτός που δε φοβάται να χάσει τη θέση του ακόμη κι αν πάει στο 4%. Τα στελέχη που πήγαν στη ΝΔ ή στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ΠΑΣΟΚ της καρέκλας. Το γνωρίζει ο Ελληνικός λαός.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πήρε ιστορική απόφαση, να μην στηρίξει τη λάθος συμφωνία. Ο αυτόνομος λόγος μας και ρόλος μας δεν σταματά στο ότι δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα είμαστε η Προοδευτική Παράταξη και δε θα γίνουμε τσόντα σε οποιοδήποτε κόμμα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές. Να μείνεις στην παράταξή σου, να δώσεις τη μάχη, να κάνεις λάθη, αλλά δεν πρέπει να προδώσεις αυτούς τους λίγους που σε στήριξαν. Από την άλλη η επιλογή του κ. Κουβέλη που ήταν σύμβολο της ανανεωτικής Αριστεράς και του προτάθηκε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ίδιος επέλεξε να γίνει αναπληρωτής Υπουργός του Καμμένου. Οι πολίτες κρίνουν τη στάση του καθενός μας. Εμάς το παράδειγμά μας είναι η αυτονομία της Προοδευτικής Παράταξης."

 

 

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.