Πολιτικη

"Να πληρώσουν οι Τατούλης-Φλαμπουράρης-Νικολάκου!"

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 4 Ιουλίου και ώρα 12:00 ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κ. Νίκος Γόντικας. 

 Ο κ. Γόντικας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 3 Ιουλίου, προχώρησε, ουσιαστικά, σε καταγγελία εξυπηρέτησης συμφερόντων εταιρείας από μέρους της Περιφερειακής Αρχής, ενώ συνέδεσε την εν λόγω εταιρεία με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Αλέκο Φλαμπουράρη.

 Ο κ. Γόντικας επεσήμανε πως "τίποτε δεν θα μείνει στο σκοτάδι", καθώς στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" υπήρξε προσπάθεια "συγκάλυψης" της υπόθεσης, μέσω της αίτησης των υπηρεσιακών παραγόντων για τη μη βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης. Κάτι που, όπως είπε, συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης

Δεν ήθελαν (σ.σ. η Περιφερειακή Αρχή) να απαθανατιστούν άθλιες μεθοδεύσεις και διεκδικήσεις εκατομμυρίων ευρώ από μεγαλοεργολάβους. Αποζημιώσεις δηλαδή, όχι για έργα αλλά για περιόδους διακοπής εργασιών. Θα βγουν όλα στη φόρα, όπως έγινε και με τη Σ.Δ.Ι.Τ. για τα σκουπίδια που υπέγραψαν και αποδείχθηκε πως αποτελεί τεράστια επιβάρυνση για τα λαϊκά στρώματα και προκαλεί βλάβη στο περιβάλλον.

Η εταιρεία, πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη, διεκδικούσε ,για επτά μήνες διακοπής εργασιών, 1.247.000,00 ευρώ. Σε ένα έργο, δηλαδή, συνολικού προϋπολογισμού 2.400.000,00 ευρώ, ζητούσε τα μισά, στα χαρτιά, σε αποζημιώσεις για διακοπή εργασιών. Υπήρξαν άλλες  δυο διακοπές εργασιών. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, μετά από δική μου επίμονη παρέμβαση, είπε πως δεν θα διεκδικήσουν κάτι άλλο. Καμία μπέσα δεν μπορεί να έχει κανένας στους καπιταλιστές.

Η εταιρεία αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου, τρεις μήνες πριν τις εκλογές του 2015, χωρίς να έχει ασφαλιστική ενημερότητα την ημέρα ολοκλήρωσης του διαγωνισμού. Είναι η ίδια εταιρεία που βούηξε το πανελλήνιο τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν είναι δυνατό εταιρεία που είναι βασικός μέτοχος Υπουργός να παίρνει δημόσιο έργο. Είναι η ίδια εταιρεία που κατέθετε έγγραφο στην Περιφέρεια, την ίδια ημέρα που υπέγραφε τη σύμβαση, πως ο χρόνος των τεσσάρων μηνών για την ολοκλήρωση του έργου είναι ανέφικτος και γι' αυτό θα διεκδικήσει αποζημιώσεις!

Καταθέσαμε ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά ο Πρόεδρος αρνείται να την φέρει ως θέμα. 

 

Να σημειώσουμε πως η υπόθεση αφορά διεκδίκηση αποζημίωσης από την κατασκευαστική εταιρεία "ΔΙΑΤΜΗΣΗ" εις βάρος  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε σχέση με έργο κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι της Κορινθίας.

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.