Πολιτικη

Νικολάκου: "Τρομοκρατεί" το υψηλό πολιτικό προφίλ Τατούλη!

Συνέντευξη σχετικά με θέματα της επικαιρότητας παραχώρησε τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου

Η κ. Νικολάκου απάντησε σε πρόσφατη ανακοίνωση του πρώην Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα", κ. Τάκη Γατσόπουλου- ο οποίος είναι πληρεξούσιος δικηγόρος ιδιωτών που έχουν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ σχετικά με τη Σ.Δ.Ι.Τ για τη διαχείριση των απορριμμάτων-, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας αλλά και την τουριστική ανάπτυξη, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει πρόσφατες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με υποψηφιότητες για τη θέση του Περιφερειάρχη.

 

Αναλυτικότερα, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

Προσφυγές Ιδιωτών κατά της ΤΕΡΝΑ

Η κατάσταση η οποία επικρατεί, μετά την υπογραφή της σύμβασης  (σ.σ. εννοείται η σύμβαση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων), χαρακτηρίζεται από προσφυγές  στη δικαιοσύνη ιδιοκτητών στην Παλαιόχουνη. Αυτό είναι θεμιτό και δικαίωμα κάθε πολίτη, άλλωστε ειδικά η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι σταθερά προσανατολισμένη στην τήρηση της νομιμότητας. 

Προκαλούν έκπληξη οι δηλώσεις του δικηγόρου όσων καταθέτουν προσφυγές, ο οποίος, με ανακοινώσεις του, προχωρά σε πολιτικά ζητήματα. Επειδή θεωρώ, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, πως έχουν ξεπεραστεί τα όρια, με δεδομένο πως ο κ. Γατσόπουλος προαναγγέλλει αποφάσεις δικαστικές και κάνει πολιτικές και όχι νομικές τοποθετήσεις, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες πως η Οικονομική Επιτροπή έχει κάνει, θεσμικά, αυτό που επιβάλει ο νόμος. 

Τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής δεν απειλούνται από κανέναν. Αλίμονο αν τα αιρετά μέλη ενός συλλογικού οργάνου, υπέκυπταν σε υπονοούμενα και απειλές!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα του έργου, η Οικονομική Επιτροπή και η Περιφερειακή Αρχή ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με ότι αφορά τους ιδιοκτήτες και τις ιδιοκτησίες.

Δυστυχώς, ζούμε σε μια πολιτική στιγμή όπου ο καθένας λέει ότι θέλει.

Η δικηγορική ιδιότητα του κ. Γατσόπουλου δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική του τοποθέτηση, η οποία παρουσιάζει τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ως  κάποιους που έχουν εξαπατήσει συνειδητά το Δημόσιο. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Και, τελικά, ποιος είναι ο κ. Γατσόπουλος που υιοθετεί αυτό το ύφος και απευθύνεται σε ένα αιρετό όργανο το οποίο έχει αποφασίσει, ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος;

 

Η πρώτη Περιφερειακή Τράπεζα 

Είναι φανερό πως ο κ. Τατούλης έχει ενισχυμένο πολιτικό προφίλ, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά την υπογραφή της σύμβασης Σ.Δ.Ι.Τ για τα απορρίμματα αλλά και την δρομολόγηση των εξελίξεων για την ίδρυση της Πρώτης Περιφερειακής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το πρότυπο της Sparkasse. H τελευταία αυτή πρωτοβουλία υποστηρίζεται πλήρως από την Κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και από τα πέντε Περιφερειακά Επιμελητήρια. Εκτιμώ πως μέσα στους πρώτους δυο μήνες του 2019 θα έχουμε αποφασιστικές εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα. Αυτή τη στιγμή, αναμένουμε σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία, όπως μας πληροφόρησαν, είναι άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Το θέμα αυτό είναι εθνικής σημασίας, γιατί, ουσιαστικά, δίνει στους πολίτες της Πελοποννήσου τα δικαιώματα που ήδη απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι. 

 

Δημοσκοπήσεις και  "Νέα Πελοπόννησος"

Όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη, δύναμη της "Νέας Πελοποννήσου" είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Ας κάνουν τα κόμματα ότι θέλουν, ας προχωρήσουν με τις διεργασίες τους, είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Εμείς προχωράμε ανεξάρτητοι, με μόνο στόχο το δημόσιο συμφέρον, με μόνο στόχο να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών. Ακόμα και αυτές οι δημοσκοπήσεις, που δημοσιοποιήθηκαν για να προκαλέσουν πρόβλημα στον κ. Τατούλη, έδειξαν πως είναι πρώτος. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως δεν σταματάμε καθόλου, δουλεύουμε όλο το καλοκαίρι, προς όλες τις κατευθύνσεις, γιατί πιστεύουμε πως το 2018 είναι μια καθοριστική χρονιά. 

 

Τουριστική Ανάπτυξη 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιήσει δυο πολύ σημαντικές δράσεις που θα αποτελέσουν εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού: Πρώτον, η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας ο καθένας θα μπορεί να πληροφορείται τα πάντα που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και δεύτερον η μεθοδική ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων που αφορούν τους τουρίστες που έρχονται στην Πελοπόννησο, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης  (σ.σ. για παράδειγμα, ποιο είδος τουρισμού έλκει ιδιαίτερα τους Ρώσους τουρίστες, ποιο τους Γερμανούς κλπ). Αυτά τα στοιχεία θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προωθήσουμε καλύτερα το τουριστικό μας προϊόν στις αντίστοιχες αγορές.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.