Πολιτικη

Σπάρτη: "Προσπάθεια να γίνει το 6ο Δημοτικό πραγματικότητα"

"Αυτόκλητοι αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να γίνει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης πραγματικότητα", τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι από το 2011 ο ίδιος προσπάθησε να βρει λύση στο πρόβλημα της μελέτης του έργου, η οποία είχε προκηρυχθεί από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και βρισκόταν σε τέλμα λόγω αλλεπάλληλων προσφυγών. "Το ενέταξα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δεν μπορούσε ωστόσο να λυθεί το πρόβλημα της ανυπαρξίας της μελέτης", όπως δήλωσε σχετικά.

Ο κ. Τατούλης συνέχισε αναφέροντας ότι με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε. και του Δήμου Σπάρτης, που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, η περιφερειακή αρχή θα πληρώσει τη μελέτη "χωρίς ωστόσο να έχουμε την αρμοδιότητα. Μάλιστα, αντί η αντιπολίτευση να μας επαινεί γιατί ανταποκρινόμαστε σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και το ικανοποιούμε, εξαπολύει κατηγορίες εναντίον μας".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τέλος ότι η Περιφέρεια θα εξασφαλίσει επίσης τη χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου, καθώς θα το εντάξει σε χρηματοδοτικό της πρόγραμμα. 

 

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.