Πολιτικη

"Μπήκαν οι βάσεις για την αναβάθμιση του ΠαΠελ"

Ο Δήμαρχος Τρίπολης για τα αποτελέσματα της Σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου - Ενδυνάμωση και αναβάθμιση για την Τρίπολη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιου Κατσή, του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτριου Παυλή, του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μίλτου Ζαμπάρα και του διοικητή του νοσοκομείου Τρίπολης Πέτρου Τομάρα.

 

"Μπήκαν οι βάσεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου, την εδραίωση της έδρας στην Τρίπολη και την γενικότερη ενδυνάμωση της πόλης"

Ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, τονίζοντας την ανάγκη παρεμβάσεων από την πλευρά του Δήμου, με στόχο την αναβάθμιση της πόλης. "Πρέπει να παρεμβαίνουμε, όπου χρειάζεται, να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις αναπτυξιακές για να ισχυροποιήσουμε την θέση της Τρίπολης. Δεν μπορεί, να υποβαθμίζεται η πόλη μας. Η ανάπτυξη του πανεπιστημίου και του νοσοκομείου θα συνεισφέρουν στο να γίνει η Τρίπολη μια πραγματική πρωτεύουσα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Παυλής, ενώ αναφερόμενος στην ενίσχυση του Πανεπιστημίου με υποδομές και την περαιτέρω αναβάθμιση του, που έχει πλέον δρομολογηθεί, υπογράμμισε την σημαντική συμβολή του Δήμου Τρίπολης προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς όπως ανέφερε η Δημοτική Αρχή παρουσίασε το συγκεκριμένο θέμα ενώπιον του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο, όπου και υπήρξε και η δέσμευση του κ.Τσίπρα.

 

"Πήραμε δεσμεύσεις από τον Υπουργό Υγείας με χρονικά πλαίσια"

Σημαντική ήταν η δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την γρήγορη μετεγκατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής στο νέο κτήριο του νοσοκομείου Τρίπολης και την άμεση μεταφορά των περιστατικών που νοσηλεύονται στο Ψυχιατρείο, προκειμένου να αποδεσμευτεί το κτίριο και να περάσουμε στο στάδιο της υλοποίησης

 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης: "Βρέθηκε η χρυσή τομή, στο πως πρέπει να προχωρήσουμε. Πέρασαν κάποιοι μήνες, αλλά εγώ δεν ήθελα να μείνουμε στις εξαγγελίες. Έπρεπε να προχωρήσουμε, για να ικανοποιηθούν αυτά τα πάγια αιτήματα. Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε, για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, αυτό της υλοποίησης",

 

Σχετικά με την εκκένωση του ψυχιατρείου και την μεταφορά των περιστατικών ο κ. Παυλής ανέφερε πως : «Δεν μπορούμε ξαφνικά, να κλείσουμε το ψυχιατρείο και να δημιουργηθεί κάτι άλλο εκεί. Πρέπει να μεταφερθούν τα βαριά περιστατικά και να βρεθούν λύσεις. Σε αυτή την συνάντηση υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για το πώς θα πορευτούμε. Πήραμε δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας, πως θα γίνει ομαλά η αλλαγή και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με κανέναν από τους νοσηλευόμενους.

 

Αφού γίνει η μεταφορά τους σε άλλες δομές, μετά θα μένουν μόνο κάποια διαδικαστικά ζητήματα. Παράλληλα θα τρέχουν οι διαδικασίες μεταβίβασης του χώρου στο πανεπιστήμιο, το οποίο σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα.

 

Εστίες για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, διοικητικές υπηρεσίες και θετικό κλίμα για νέες πανεπιστημιακές σχολές

Οι κτηριακές υποδομές που θα παραχωρηθούν από το Υπουργείο Υγείας και θα αποδεσμευθούν από τις δομές του Ψυχιατρείου, θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως για φοιτητική εστία, που αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα του Πανεπιστημίου, καθώς και γραφεία για τους διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ σχεδιάζεται να μεταφερθούν στην πόλη μας και νέες σχολές ισχυροποιώντας την Τρίπολη ως έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Για τις παρεμβάσεις και την παράδοση – μεταβίβαση των υποδομών ο Δήμαρχος Τρίπολης έκανε γνωστό πως: Πρέπει να γίνει μια μελέτη για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στις κτιριακές δομές και ο δήμος θα μεσολαβήσει, για να γίνει. Στόχος είναι το πολύ σε πέντε μήνες, να έχει ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση. Από σήμερα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Ο χώρος αυτός έπρεπε να αξιοποιηθεί, για να μπορέσει να επεκταθεί το πανεπιστήμιο».

 

"Με τον ίδιο ζήλο θα στηριχθεί και το Παναρκαδικό νοσοκομείο"

Για τα όσα πρέπει να γίνουν για την επέκταση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Παναρκαδικού νοσοκομείου, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης του περιφερειακού και τριτοβάθμιου χαρακτήρα του, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής.: «Συμφωνήσαμε (στη συνάντηση στο Μαξίμου) να στηρίξουμε το Παναρκαδικό νοσοκομείο. Πρέπει να δημιουργηθούν και άλλοι χώροι. Και εκεί θα γίνει παρέμβαση. Χρειάζεται πρώτα μια μελέτη για την αναβάθμιση του νοσοκομείου και μετά θα προβούμε σε χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο», ενώ γνωστοποίησε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που στεγάζεται σε χώρους του Νοσοκομείου, έχει προβεί σε μίσθωση ακινήτου και σύντομα θα απελευθερωθεί και ο συγκεκριμένος χώρος για να χρησιμοποιηθεί πλέον για τις ανάγκες του Παναρκαδικού.  

 

"Σύντομα στο αρχαιολογικό μουσείο Τρίπολης θα υπάρχει δυνατότητα παρεμβάσεων"

"Το αρχαιολογικό μουσείο θα μεταφερθεί από το Υπουργείο Υγείας που έχει σήμερα την ευθύνη στο Υπουργείο Πολιτισμού. Μέσα σε ένα μήνα θα έχουν παρθεί αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν αλλάξει αυτό θα μπορέσουν να γίνουν και παρεμβάσεις. Το μουσείο θα αναβαθμιστεί, θα προβληθεί περισσότερο και έτσι θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα στην πόλη μας. Επιπλέον πρέπει να ξέρετε πως προωθούμε και την συνολική ανάπλαση της περιοχής έξω από το μουσείο."  

 

Διαβάστε περισσότερα στο tripolis.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.