Πολιτικη

Οι πιθανοί "γαλάζιοι υποψήφιοι" για την Πελοπόννησο

"Στόχος της Νέας ∆ηµοκρατίας είναι να κερδίσουµε όλες τις περιφέρειες», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας ψηλά τoν πήχη των προσεχών περιφερειακών εκλογών.  

 

Ο πρόεδρος της Ν.∆. έχει υπογραµµίσει εδώ και καιρό ότι, σε αντίθεση µε τις δηµοτικές, οι περιφερειακές εκλογές έχουν ξεκάθαρο πολιτικό στίγµα και συνεπώς θα δοθούν «χρίσµατα» σε κάθε αναµέτρηση στο επίπεδο αυτό. Η εκλογική επιτροπή για τις περιφερειακές και δηµοτικές εκλογές, µε επικεφαλής τον Νικήτα Κακλαµάνη, εργαζόταν αθόρυβα και συστηµατικά όλο το καλοκαίρι και πλέον έχει καταλήξει στις βασικές επιλογές, τις οποίες και θα παρουσιάσει στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις το αργότερο µέχρι το τέλος Σεπτεµβρίου.

Τα µέλη της επιτροπής συνοµιλούν τακτικά µε παράγοντες των τοπικών κοινωνιών και αφουγκράζονται το κλίµα που επικρατεί σε κάθε περιφέρεια σε σχέση µε τους δυνητικούς υποψηφίους, ενώ συνεδριάζουν κάθε εβδοµάδα και διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους.  

Θυµίζουµε ότι πέρα από τον κ. Κακλαµάνη, στην επιτροπή µετέχουν επίσης οι Λευτέρης Αυγενάκης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Τσιάρας, Θανάσης Νέζης και Στέλιος Κονταδάκης. Στις τελευταίες εκλογές, του 2014, οι υποψήφιοι που στήριξε η Νέα ∆ηµοκρατία επικράτησαν σε 7 από τις 13 Περιφέρειες. 

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αποκλειστεί η στήριξη του Πέτρου Τατούλη, που δόθηκε το 2014. Η Πειραιώς φαίνεται να καταλήγει στην υποψηφιότητα του Μεσσήνιου, Παναγιώτη Νίκα. Εµπόδιο στην επιλογή του δηµάρχου Καλαµάτας φαινόταν να αποτελεί το γεγονός ότι δεν διατηρεί καλές σχέσεις µε τον Αντώνη Σαµαρά.

Ωστόσο, οι "πάγοι" µεταξύ των δύο µοιάζουν να έλιωσαν, καθώς προ ηµερών στην Καλαµάτα ο πρώην πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη, εγκάρδια συνοµιλία και θερµή χειραψία µε τον κ. Νίκα, στέλνοντας "σήµα" στήριξης της υποψηφιότητάς του. Εντονα έχει εξεταστεί, παράλληλα, και η περίπτωση του πρώην βουλευτή και υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου (συναντήθηκε πρόσφατα µε τον Ν. Κακλαµάνη) χωρίς µέχρι στιγµής να έχει αποκλειστεί. 

 

Πηγή: parapolitika.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.