Πολιτικη

Καταγγελία για "σεξισμό" και αποχώρηση Συμβούλου

Περιφερειακό Συμβούλιο: Η καταγγελία της κ. Μπούζα, θεματικής Αντιπεριφερειάρχη, περί "σεξιστικών σχολίων" εκ μέρους του Συμβούλου κ. Μαντά και το αίτημά της περί έκδοσης ψηφίσματος οδήγησε σε αποχώρηση τον τελευταίο

Ο κ. Μαντάς, πρώην Αντιπεριφερειάρχης, σε γραπτή του πρόσφατη δήλωση, αναφέρθηκε σε "έμμισθα φουστάνια, όλων των ειδών, που βρίσκονται γύρω από τον κ. Τατούλη".

Η καταγγελία της κ. Μπούζα οδήγησε σε απάντηση του κ. Μαντά, ο οποίος δήλωσε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί ούτε θα έπρεπε να ασχολείται με τις "προσωπικές ερμηνείες" που δίνει η κ. Μπούζα στις δηλώσεις του.

Πάντως, ο κ. Μαντάς, πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, τόνισε πως είναι γνωστή η θέση του εν γένει για το γυναικείο φύλο και δεν παίρνει τίποτε πίσω απ' όσα είπε, καθώς τα σχόλια του ήταν πολιτικής φύσεως.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε πως του κάνει "αλγεινή εντύπωση" η στάση του κ. Μαντά, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Πατσαρίνος, ζήτησε να αποσυρθεί η πρόταση της κ. Μπούζα για να μην δημιουργείται ένταση, ειδικά σε αυτή την προεκλογική συγκυρία.

Ο κ. Τατούλης αντέδρασε, έντονα, στα όσα δήλωσε ο κ. Πατσαρίνος, καθώς είπε, μεταξύ άλλων, πως "η τήρηση του νόμου δεν είναι..παιχνιδάκι" και, επίσης, "πως η έκδοση ψηφίσματος είναι βαθύτατη δημοκρατική μας υποχρέωση".

Το ψήφισμα, τελικώς, ενεκρίθη. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.