Πολιτικη

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Κινεζικής Επαρχίας

Στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την επαρχία του Σετσουάν.

Πρέπει να σημειώσουμε πως η επαρχία αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες της Κίνας.

O κ. Τατούλης τόνισε, κατά την ομιλία του, τόσο την πολιτιστική σημασία της Πελοποννήσου, ως κοιτίδα ιδιαίτερα σημαντικών στοιχείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα, επεσήμανε την "κοινή πορεία" Ελλάδας και Κίνας, ως προς τη διάσταση της ανάπτυξης των αρχαίων τους πολιτισμών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Τατούλης στην εξέλιξη της Ιατρικής στον ελλαδικό χώρο - επισημαίνοντας πως αντίστοιχες εφαρμογές και αρχές παρατηρούνται στην Κίνα.

Ο επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας, Αντικυβερνήτης του Σετσουάν, κ. Γουόνγκ Νίνγκ, τόνισε την πολύ καλή σχέση και συνεργασία των δυο χωρών, τόσο σε διακρατικό όσο και σε επίπεδο αυτοδιοικητικών φορέων. Επίσης, αναφέρθηκε πως η επαρχία του Σετσουάν βρίσκεται στην 6 θέση από οικονομικής πλευράς- ανάμεσα στις 30 Κινεζικές Επαρχίες ενώ, όπως και η Πελοπόννησος, διαθέτει πλούσια Ιστορία.

Ανακοινώθηκε πως θα δοθούν πέντε υποτροφίες από την Κινεζική Επαρχία για νέους από την Πελοπόννησο, ενώ και η Περιφέρεια θα πράξει κάτι ανάλογο το 2019.

Τέλος, να τονίσουμε πως, μεταξύ άλλων, το Σετσουάν είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο φυσικός βιότοπος των πάντα.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.