Πολιτικη

Περιφερειακό Συμβούλιο περί "Ζορμπά"..

Η συνεδρίαση της πρώτης Οκτωβρίου 2018 για το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη, αναπόφευκτα εστίασε στην πρόσφατη "επέλαση" του μεσογειακού κυκλώνα "Ζορμπάς" στην Πελοπόννησο.

 

Ο κυκλώνας, που επηρέασε κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας, προκάλεσε υλικές ζημιές και την εκκένωση κατοικημένων περιοχών στο νομό Αργολίδας.

 

Στην Αρκαδία, επηρεάστηκε κυρίως η Κυνουρία, για την οποία έχει ζητηθεί από πολλούς παράγοντες της πολιτικής ζωής-και με ερώτηση στη Βουλή από τον κ. Κωνσταντινόπουλο- να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

Γι' άλλη μια φορά, πάντως, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Γόντικα και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω.."παρεξήγησης" περί της διαδικασίας.

 

Ο κ. Γόντικας έθεσε θέμα προ ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στην Πελοπόννησο και κατηγορήθηκε από τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νικολάκου, για "τεχνητή ένταση" προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος.

 

Επιπρόσθετα, η κ. Νικολάκου δήλωσε πως η Περιφερειακή Αρχή μπορεί να κάνει ενημέρωση για τις δράσεις της αλλά δεν επιθυμεί τη "θεωρητική συζήτηση" επί του θέματος.

 

"Η Πελοπόννησος στάθηκε όρθια, έχει "πληγές" αλλά πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για την επούλωσή τους", δήλωσε η κ. Νικολάκου, ενώ τόνισε πως "Έργα της Περιφερειακής Αρχής έσωσαν περιοχές από ολοσχερή καταστροφή".

 

Σε κάθε περίπτωση, σύσσωμη η Αντιπολίτευση ζήτησε να γίνει  η ενημέρωση από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής αλλά να πάρει και κάποιος Σύμβουλος το λόγο, αν το επιθυμεί.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.