Πολιτικη

"Άμεσα δίκτυο φυσικού αερίου και στην Αρκαδία"

"Ζητώ από την κυβέρνηση άμεσα, να προχωρήσει στην υλοποίηση του δικτύου φυσικού αερίου", δήλωσε στα εγκαίνια της Έκθεσης "Πελοπόννησος 2018", ως εκπρόσωπος της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φ. Γεννηματά, ο Βουλευτής Αργολίδας Γ. Μανιάτης.

Την άμεση κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων της Αργολίδας, που επλήγησαν από τον τυφώνα "Ζορμπά", καθώς επίσης και την κορυφαία αναπτυξιακή και κοινωνική προτεραιότητα της Αργολίδας και της Πελοποννήσου ολόκληρης, για ανάπτυξη δικτύου Φυσικού Αερίου, που θα μειώσει το ενεργειακό κόστος των μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των νοικοκυριών κατά 40%, ανέδειξε στο χαιρετισμό του στην Κόρινθο, στα εγκαίνια της Έκθεσης "Πελοπόννησος 2018", ως εκπρόσωπος της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φ. Γεννηματά, ο Βουλευτής Αργολίδας Γ. Μανιάτης.

Αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ειδικά για τους Δήμους Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου κι Ερμιονίδας, να υπάρξει άμεση κήρυξη έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να γίνουν ταχύτατα οι καταγραφές των ζημιών και να αποδοθούν οι αποζημιώσεις σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες των οποίων καταστράφηκε η παραγωγή, στη συνέχεια τόνισε για τα θέματα του φυσικού αερίου:

"Το διάστημα 2011-2014, κατασκευάσαμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα από τα δύο πιο σπουδαία έργα υποδομής. Είμαστε περήφανοι που στις αρχές του 2015 παραδώσαμε στη σημερινή κυβέρνηση τον αγωγό Φυσικού Αερίου "Κόρινθος – Μεγαλόπολη" από τον οποίο έπρεπε με βάση τη δική μας νομοθεσία (ν.4001/2011), να αρχίσει αμέσως η κατασκευή δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Τονίζω ιδιαίτερα ότι το δίκτυο θα προσφέρει τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όλες τις Επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, αλλά και σε όλες τις οικογένειες και τα δημόσια κτίρια, αφού θα μειώσει κατά 40% το ενεργειακό τους κόστος.

Ειδικά για την Αργολίδα, τόπο μου που με τιμά εκλέγοντάς με στο εθνικό Κοινοβούλιο, τονίζω ότι η μελέτη μας προβλέπει τροφοδοσία:

·      7.000 κεντρικών θερμάνσεων κατοικιών,

·      1.000 μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και

·      150 δημοσίων κτιρίων (νοσοκομεία, σχολεία, κ.ά.)

Σε πρόσφατη επικοινωνία μου με την αρμόδια εταιρεία ΔΕΔΑ, συζητήσαμε το κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα αυτό το έργο ζωής της Πελοποννήσου, που το συνολικό του κόστος δεν ξεπερνά τα 10.000.000€. Η Εταιρεία μπορεί να διασφαλίσει το 50%, δηλ. 5.000.000€ από δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ίδιους πόρους. Το υπόλοιπο 50%, δηλ. τα υπόλοιπα 5.000.000€, πρέπει να δοθούν είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από το ΕΣΠΑ.

Για λόγους δικαιοσύνης και ισοτιμίας, τονίζω ότι ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας δεσμεύτηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) ότι το σύνολο του έργου θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ, ενώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Πάτρα) θα δοθούν τα μισά από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα από το ΠΔΕ.

Ζητώ από την κυβέρνηση άμεσα, μέσα στο 2018, να προχωρήσει στην υλοποίηση του δικτύου φυσικού αερίου τόσο στην Αργολίδα (Άργος – Ναύπλιο), όσο και στους υπόλοιπους 4 Νομούς της Πελοποννήσου. Καταθέτω μάλιστα για το λόγο αυτό σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Γ. Σταθάκη".

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.